Formatering af HD og USB kunne ikke gennemføres

Løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
kai aurbo
Abonnent

Windows-udgave på pc’en:
Beskrivelse af problemet: Jeg har harddisk, 1 TB, som jeg formaterede fra ny (NTFS), men vil nu gerne have den formateret.  Men når jeg prøver, kommer der en fejlmeddelelse, at formateringen ikke kunne gennemføres. Jeg fjerner fluebenet i “expresformatering”, og den starter formateringen.  Disken er tilsluttet via USB. I diskhåndtering kan jeg se, at der står RAW. Jeg højreklikker på det og fjerner diskenheden og prøver så igen at formatere (det tog 9 timer). Når den er færdig, skriver den “Virtuel diskstyring. Formateringen blev ikke gennemført.”   Hvad gør jeg for at redde min HD og USB på 128GB (FAT)?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Kai

    Lad mig lige høre lidt nærmere – du taler både om en harddisk og en USB-nøgle? Det må vi tage en ad gangen.

    Lad mig slå en ting fast: Der er normalt ikke grund til at slå Expresformatering fra. Når du slår det fra, bruger den tid på at undersøge hver eneste hjørne af harddisken, og som du har oplevet, tager det rigtig lang tid på en moderne harddisk! Det er kun interessant, hvis man mistænker at der er fejl på harddisken.

    Når du tilslutter en harddisk / USB-enhed, der ikke er formateret, tilbyder Windows normalt at gøre det med det samme. Har du prøvet det?

    Hvis Windows’ egne værktøjer stadig gør modstand, anbefaler jeg at prøve dette program:

    https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/minitool-partition-wizard-free


    kai aurbo
    Abonnent

      Hej Henrik

      Jeg nævnte både USB og ekstern HD fordi jeg havde samme problem med dem begge.
      Den eksterne HD har jeg haft og brugt et par år og den formaterede jeg fra start, men nu har jeg fået et nyt back-up program – derfor ville jeg have den formateret først.
      Jeg prøvede først med expresfomatering, men det ville den ikke (jeg kan ikke huske, hvad der stod), derfor fjernede jeg fluebenet og så kørte det tilsyneladende.
      Jeg kan kun finde USB i Stifinder, men får at vide, den ikke er tilgængelig – ikke ekstern HD.
      Tak for linket til minitool, men jeg kan ikke finde ud af at bruge det. Kan du ikke forklare det lidt?
      Jeg vedhæfter lige et par filer, hvis det kan hjælpe?
      Med venlig hilsen
      Kai

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Tak, også for de gode skærmskud.

        P:-drevet (USB-nøglen) har en partition, men den er i rå tilstand. Højreklik og vælg Formatér, og vælg et passende format (jeg bruger typisk NTFS).

        Harddisken har ikke nogen partition. Højreklik på den tomme disk for at oprette en. Derefter skal den formateres som nævnt for USB-nøglen. Her skal du ubetinget vælge filsystemet NTFS.


        kai aurbo
        Abonnent

          Hej Henrik

          Tak for svaret, men jeg kan ikke få noget af det til at virke – hverken formateringen i stifinder (USB) eller i Diskhåndtering, hvor der slet ikke er nogen af højreklik-menuerne, som de reagerer på, hverken på “P” eller HD.
          De står måske ikke til at redde?

          Med venlig hilsen
          Kai.

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Jo, jeg giver ikke op så let:

            Lad mig tage det sidste problem først: Vælg Ny simpel diskenhed… i menuen, som vist i dit skærmskud (øverste punkt). Det opretter en partition og lader dig formatere den.

            USB-nøglen er mere interessant. Den fremstår som et DVD-drev, og den slags kan man ikke formatere. Mon der er en skrivebeskyttelse på USB-nøglen, der er aktiveret ved et uheld? Hvilken type er det?


            kai aurbo
            Abonnent

              Hej igen Henrik

              USB: Det ser ikke ud til at den er skrivebeskyttet, men til gengæld er den helt fuld. Det var den ikke før, jeg forsøgte at formatere den!? (se vedhæftet fil)

              Det er værre med harddisken. Den vil ikke formateres. (se vedhæftede filer, hvad jeg gjorde. Jeg har lavet 5 skærmskud, men der er kun plads til 3, men den slutter med at sige, at formateringen kan ikke fuldføres.)

              På forhånd tak

              Venlig hilsen
              Kai.


              kai aurbo
              Abonnent

                Hej Henrik

                Tusind tak for hjælpen. Nu virker både min USB-pen og den eksterne harddisk takket være programmet MiniTool og dine gode råd.

                Endnu en gang TAK!

                Med venlig hilsen
                Kai.

                HenrikClausen
                HenrikClausen
                Komputer for alle

                  Selv tak – det glæder mig altid, når problemerne opgiver ånden og dør 🙂

                  Det ser så ud til at Forum har fortæret mit indlæg, hvor jeg igen anbefalede MiniTools Partition Wizard – programmet er ikke så vanskeligt, når man lige kommer i gang med det. Jeg har anbefalet Kfa-redaktionen at skrive en artikel, der forklarer det nøjere, for det fortjener det.

                  Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.