Lyd forsvundet fra bærbar PC

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 5 år, 12 måneder siden.
Oprettet af
Birgit Kastrup
Medlem

Min lidt ældre Toshiba bærbare fra 2005 har pludselig ingen lyd. Jeg har ikke foretaget nogen nye installationer. Hvis jeg sætter eksterne højttalere til kommer der lyd fra dem. Jeg har været inde i egenskaber/hardware/enhedshåndtering/enheder til lyd, video og spil. Der er 6 ikoner med lyd: 1. Codecs til lydenheder. 2. Codecs til videoenheder. 3. Drivere til ældre lydenheder. 4. Mediestyringsenheder. 5. YAMAHA AC/XG Audio Device. 6. Ældre videocaptureenheder.

Ved dem alle står der at de virker korrekt, og der er selvfølgelig skruet helt op for lyden.

Jeg undrer mig over at lyden pludselig kan forsvinde, medmindre højttalere eller lydkort er defekt. Er der nogen løsning på problemet eller må jeg bare leve uden lyd? PC’en er temmelig fyldt op, men der er ting jeg meget gerne fortsat vil bruge den til, så jeg prøver at flytte så meget som muligt over på en nyere bærbar PC.

Hilsen Birgit

jan larsen
jan larsen
Moderator

  Hej Birgit

  Du kalder jo nok så kærligt din pc for ‘min lidt ældre’, men i denne hårde brutale verden vil de fleste, der ikke har et forhold til denne pc, jo nok kalde den for oldgammel – 7 år ER lang levetid for en pc i moderne tider og når først den begynder at få nykker såsom manglende lyd er det nok ved at være tid til en udskiftning – det kan næppe svare sig at bruge for meget tid på at få lyden igen, når nu der står at alt fungerer korrekt. Man kan prøve ‘alt muligt’ uden det rigtigt hjælper og det er næsten ikke besværet værd.

  Jeg har selv haft et lignede problem med en 4 år gammel HP og det blev ikke bedre da cd-drevet også ‘forsvandt’ og lidt senere blev skærmen sort i perioder for så pludselig at virke igen – og lyden kom og gik, indtil den en mørk vinteraften opgav ævred med et suk og forsvandt op i cyberhimlen.

  Heldigvis havde jeg, ligesom dig, læst skriften på væggen og flyttet alt vigtigt til en ny pc, så jeg synes du gør det rigtige – flyt det hele til en anden pc og brug så den gamle til det du nu skal bruge den til så længe det varer.

  Og hvis nu der kommer en læser med de vises sten og din lyd kommer igen, æder jeg bare hele smøren i mig igen og vil glæde mig over at du alligevel fik hjælp…:-)

  Hej Jan

  Tak for dit hurtige svar. Jeg håber alligevel en eller anden har en god løsning. Ellers må jeg bare køre videre uden lyd eller med ekstern lyd og hele tiden sørge for kopiering el. backup af det tilbageværende på PC’en.

  Med venlig hilsen

  Birgit

  Hej Jan

  Af en eller anden underlig grund har mit problem med lyden løst sig. Jeg har ikke gjort noget, men igår da jeg åbnede min PC startede den op med lyd og det ser ud til at den virker som den skal. Jeg har haft eksterne højttalere på, men dem havde jeg taget fra. Efterfølgende har jeg ryddet ting ud på den, og den er også blevet hurtigere, uden jeg kender årsagen.

  Tak for din support. Det er dejligt at vide at hvis det går helt galt, er der måske nogen som kan hjælpe. Jeg håber nu jeg kan have glæde af den lidt fremover, før den skal på pension.

  Med venlig hilsen

  Birgit

  Du skal være abonnent for at skrive et indlæg