Recovery (D:)

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 6 år siden.
Oprettet af
tv444635339
Abonnent

Windows-udgave på pc’en: 10
Beskrivelse af problemet:

Hvad er årsagen til, at D-drevet på min bærbare HP meldes fuldt og forhindrer mig i at arbejde på computeren? Jeg kan hverken slette eller flytte filer samt mange andre ting. Jeg har maset i flere dage med at tømme drevet, men uden resultat. Det hjælper heller ikke at tømme papirkurven. Der er tilsyneladende ingen hos HP, der kan give et svar.

Men i et forum gav en fyr en ydmyg forklaring om, at han havde erfaret, at Norton programmer kunne forårsage det. Jeg har ikke Norton, men jeg slettede derefter fra min computer de gode programmer, som Komputer for Alle tilbyder, og minsandten om det ikke frigav ca. 2 GB plads på D-drevet. Jeg er dog ikke kommet i mål med en løsning, da drevet stadig er næsten helt fuldt, og jeg ikke efter hver sletning af et program kiggede efter, hvilket der frigav plads på D-drevet.

Computeren er ny, og jeg har ikke på nogen måde rørt eller bevidst fyldt noget på D-drevet, mens jeg har haft den.

Hvilken eller hvilke fejl er det, der er i nogle programmer, og som derfor fylder D-drevet?

Vh Grete

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Grethe

    Det er en besværlig sag at komme helt til bunds i, for der er ingen grænse for, hvad programmer kan finde på at lægge på D:-drevet, når de installerer sig. Og som du har erfaret, har man ikke umiddelbart adgang til at fjerne ting fra det drev. At du har skaffet 2 GB plads ved at afinstallere programmer er en god begyndelse. Problemet er så, at hvis man bare sletter filer, kan programmer holde op med at fungere, som de skal. Så direkte oprydning er ikke risikofrit.

    For at rydde mere op, kan du slå Systembeskyttelse fra. HP har en god artikel (på engelsk) om det her:

    https://support.hp.com/us-en/document/c03736755

    Den korte version af artiklen lyder:

    1. Højreklik på D-drevet og vælg Egenskaber.
    2. Find frem til Systembeskyttelse og slå det fra.
    3. Fjern filer, der med sikkerhed er overflødige. Undgå at fjerne systemfiler.
    4. Slå Systembeskyttelse til igen.

    En mulig kilde til problemet kan være et backup-program, der skriver til D:-drevet.


    tv444635339
    Abonnent

      Hej Henrik!

      Mange tak, fordi du har taget dig tid til at besvare mit indlæg. Det er jeg meget glad for.

      Havde fundet det link, du henviser til, plus https://support.hp.com/dk-da/document/c04624063 og flere finurlige, men havde ikke tiltro til dem, da ingen gav en forklaring på, hvordan problemet opstår. Men din henvisning giver mig nu mod på at prøve det foreslåede.

      Jeg har lige købt Kaspersky og er spændt på, om det også overfylder D-drevet. Og så må jeg prøve at finde ud af, hvilke af de programmer, jeg ellers kunne tænke mig at bruge fra Komputer for Alles programliste, der forårsager overfyldning. Måske sker det kun på nogle modeller af computere? Har aldrig haft problemet med den 10-årige bærbare HP, som jeg lige har pensioneret. Eller måske skyldes det en fejlkombination mellem computerens indretning og Windows 10?

      Jeg kan ikke begribe, at “folk” er så begejstrede for Windows 10. Jo mere, jeg graver mig ned i systemet, des mere mistrøstig bliver jeg over uoverskueligheden, og jeg spekulerer på, om udviklerne bare sidder og sætter plaster på såret, hver gang det går op for dem, at der er et problem, fordi det også er helt uoverskueligt for dem. Jeg drømmer mig tilbage til dengang, da jeg vidste, hvad der foregik i styresystemet ned i mindste detalje. Måske ikke lige i DOS-tiden, men så da i Windows 7. For mig var det rigeligt, hvad det kunne.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Kaspersky har altid været blandt de bedste antivirus programmer, og jeg har fuld tillid til, at det ikke placerer data på forkerte steder.

        Og ja, Windows er blevet mere kompliceret… Jeg har også en form for længsel efter Windows 7, der på sin vis var den ultimative udgave af den ‘klassiske’ Windows. Men under den vel afbalancerede brugerflade lå der en del designproblemer, der ikke fungerede godt i virksomheder og som gav en del vedligeholdelsesproblemer. Windows 10 er betydeligt nemmere at fjernadministrere, og mulighederne for vedligeholdelse er forbedret markant. Til gengæld sker det så, at den ‘tænker’ lidt for meget på brugerens vegne, og det giver underlige problemer som her.

        Nok snak. Lad mig høre, om der stadig er problemer?

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.