Dekorering af e-mails

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
elsevip
Abonnent

Jeg har skrevet et brev i Word, gjort siden grøn, og pyntet med kanter hele vejen rundt, via  “sidebaggrund” i Word. Jeg kopierer derefter siden til e-mail, og sender den. Men – sidedekorationen og sidefarven er ikke med hos modtageren. Kan i hjælpe, tak?

Jeg ved, at det kan lade sig gøre ved hjælp af  en PDF fil. Men ikke alle modtagere kan aflæse en PDF.

Jeg kører Windows 10, Word 2007 og Outlook 2007


alauda
Abonnent

    Hej Else!

    Jeg er ret sikker på, at det ikke kan lade sig gøre. Hvorfor vedhæfter du ikke bare dit Word-dokument? De fleste kan læse det. Eller gem som pdf, som du selv er inde på. Man kan altid downloade en gratis pdf-læser, fx Acrobat Reader fra nettet. Det skal man jo bruge i talrige andre sammenhænge. Alternativt kan du formentlig lave noget “pynt” i dit mailprogram, men det ved man jo lige præcis aldrig hvordan ender hos modtageren …

    Ja, det svarede jo ikke rigtig på dit spørgsmål, men jeg tror som sagt ikke, det kan lade sig gøre. Håber, du finder en brugbar løsning :-).

    Venlig hilsen Alauda

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Hej Else

      Lad mig supplere lidt. I princippet kan Outlook 2007 bevare formatteringen ved at skrive e-mail i HTML-format, men baggrundsbilledet vil med garanti skabe problemer. Og selv hvis du får det til at stå rigtigt ved afsendelse, er der stor risiko for at det går galt hos modtagerne – så jeg fraråder den metode.

      PDF er den rigtige løsning, der garanterer at modtageren ser brevet som det er sat op, med billeder og det hele. Og du behøver ikke være bekymret for, om modtageren kan læse PDF-filer: Offentlig post (eBoks) sendes som PDF, så i praksis kan vi gå ud fra, at alle har en PDF-læser installeret. For at være helt sikker, kan du i din e-mail med vedhæftning tilføje en linje som denne:

      Mit brev er vedhæftet som PDF-fil. Hvis din computer ikke har en PDF-viser installeret, kan den hentes gratis her:

      https://get.adobe.com/dk/reader/

      Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.