Svar til Steffen Nielsen: Beskyt dine filer mod ransomware

Ikke løst
Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  johnarne 6 år siden.
Oprettet af
johnarne
Abonnent

Hej Steffen

Tak for dit hurtige svar, som desværre ikke afhjalp problemet. Det skyldes uden tvivl mine manglende oplysninger til dig, og derfor prøver jeg med denne mail at råde bod på manglen. Jeg vil prøve på trin for trin at redegøre for, hvad jeg gjorde ved benyttelsen af det omtalte program “Beskyt dine filer mod ransomware”(side 64 i nummer 6, 2018).
1: Jeg ender i punktet “Styret mappeadgang” og konstaterer så vidt jeg husker, at den er slået til.
2: Jeg klikker på punktet “Beskyttede mapper”, og jeg ser vedhæftede billede(mit billede 3)(mappen slægtsforskning undtaget). Jeg er på dette tidspunkt ikke klar over, hvad mapperne indeholder og derfor går jeg videre i vejledningen, som fortæller, at man kan tilføje flere mapper, som man ønsker skal beskyttes mod ransomware ved at klikke på plustegnet. Det gør jeg så og frem kommer billede 2(vedhæftede billede). Her klikker jeg på mapperne, der omhandler mit slægtsprogram “Legacy”. Og så tror jeg i min naivitet og manglende forståelse og indsigt, at alt er i orden.
3: Jeg lukker ned – og vender tilbage til mit slægtsprogram, som jeg nu ikke kan åbne. Jeg er klar over, at jeg formentlig har gjort noget galt og vender tilbage til punktet styret mappeadgang. Klikker på beskyttede mapper og trykker på legacymapperne – en for en. Som det fremgår af billede 1(vedhæftede billede), skal jeg vælge den “nøjagtige filsti” og når jeg trykker på den, står der: vil du fjerne beskyttelsen på mappen. Det klikker jeg ja til og tror så, at alt er blevet godt igen, men det var og er ikke tilfældet. Hvorfor ved jeg ikke. I dag kan jeg ikke åbne mit musikbibliotek(iTunes), Legacyprogrammet eller redigere/ændre i et billede UDEN jeg først går ind og vælger “slået fra” under punktet styret mappeadgang. Hjælp mig, Steffen!!
Mange venlige hilsner
John Vidførle-Pedersen
Humlebæk

Ps. Jeg kan tilsyneladende kun vedhæfte et billede og har derfor valgt det, jeg synes er mest relevant. Jeg prøver dog at sende de to andre i et andet dokument til dig.

 

 

Fra: Spørg os Forum
Sendt: 6. april 2018 11:42
Emne: [Spørg os Forum] Beskyt dine filer mod ransomware……

Steffen Nielsen skrev:
Kære John,

Som jeg læser det, kunne noget tyde på at du har sat “styret mappeadgang” til at spærre for den mappe, hvor du har programmerne liggende.

I det vindue, du når til sidst (se vedhæftede skærmskud) skal du med andre ord fravælge programmappen, som hedder noget a la C:\Program Files (x86). Så løber du ikke ind i de problemer, du nævner.

Med venlig hilsen

Steffen Nielsen

Komputer for alle

Link til indlæg: http://forum.komputer.dk/forum/komputer-dk/emne/beskyt-dine-filer-mod-ransomware/#post-92310

Forummet 'FORDELSZONEN' er lukket for nye emner og svar.