Genopretning af WIN7 efter BSOD

Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  tibro17 6 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
tibro17
Abonnent

Forleden oplevede jeg det berygtede Win fænomen “BSOD” (Blue Screen of Death) på min WIN7 laptop. Windows kunne ikke starte men gav en fejlmeddelelse som “..can not write in non-paged area..” (frit efter hukommelsen). Alle forsøg på genstart var nytteløse, da Windows ikke kunne indlæses. Et forsøg på at starte i fail-safe version var ej heller muligt.
En søgning på Google gav mange – og komplicerede – løsningsforslag, hvoraf de fleste var en komplet geninstallation af Windows, som jeg var parat til med alle de komplikationer, der kunne følge.
Inden jeg startede geninstallationen, kom jeg til at tænke på at et eller andet sted havde jeg set at jeg under opstart af pc kunne trykke på F8 for at få adgang til en ny menu. Jeg prøvede og så da en menu, der lignede fail-safe menuen, men ikke var det. Denne nye menu indeholdt blandt andet et punkt: “Start Windows i den sidste fungerende udgave” Jeg klikkede på denne mulighed og få minutter senere havde jeg et velfungerende system kørende. Der manglede naturligvis diverse opdateringer, men alt har fungeret siden.
Om dette tip virker på andre pc eller udgaver af Windows vides ikke, men det har sparet mig for en komplet geninstallation, så jeg vil hermed dele min opdagelse med Forum.

Vh Torben Egholm

Forummet 'GIV OS DINE BEDSTE TIPS' er lukket for nye emner og svar.