Adgangskode til trådløst netværk accepteres ikke

Løst
Dette emne indeholder 9 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år siden.
Oprettet af
GertHP
Abonnent

Hej Komputer for alle

Jeg har netop måttet skifte bredbåndsforbindelse og har i den forbindelse fået en ny trådløs router fra TDC (Trio løsning). Vi har i familien flere computere og det har ikke været noget problem at afinstallere den gamle bredbåndsforbindelse og oprette den nye for 3 Windows 7 computere (en bærbar og 2 desktop) og 2 windows xp desktop computere – alle trådløst forbundet til nettet – men en ældre IBM bærbar pc også med windows XP har det ganske enkelt ikke været muligt at få koblet på den nye bredbåndsforbindelse. Den kom enkelt på den gamle forbindelse i sin tid og det har også været muligt at koble den på en trådløs ruter hos vores nabo, men den nye forbindelse volder den kvaler. Når man indtaster netværksnøglen (WPA passphrase), hvilket den forlanger indtastet to gange lige under hinanden, så kommer den umiddelbart herefter med følgende fejlmeddelse:

“Adgangskoden til netværket skal være 40 bit eller 104 bit, afhængigt af netværkskonfigurationen. Adgangskoden skal angives som 5 eller 13 ASCII-tegn eller 10 eller 26 hexidecimale tegn”.

Og her står jeg så som almindelig bruger af. Jeg har tænkt mig at geninstallere XP på den bærbare computer, men jeg ved jo ikke om det løser noget som helst. Så jeg er i tvivl om, hvad jeg skal gøre.

Kan Komputer for alle hjælpe?

 

Mange venlige hilsner

Gert Holm-Petersen

Egebjerghuse 18

2750 Ballerup

Ja: Du skal få den gamle XP-computer til at glemme det gamlet trådløse netværk, hvilket du gør under Windows netværksindstillinger. Når du får Windows til at glemme indstillingerne, spørger den routeren om alt igen, helt fra bunden, og får dermed styr på krypteringstypen.

De angivne tegnlængder viser, at computeren forventer en nøgle til et WEP-krypteret netværk, og det går galt, når du prøver at koble dig til et WPA-krypteret.

Men – det kan tænkes at computeren er så gammel, at netkortet kun kender til WEP-kryptering, ikke WPA. Derfor vil jeg anbefale at opdatere driveren til det trådløse netkort, inden du prøver at oprette forbindelse igen.


GertHP
Abonnent

    Hej Henrik

    Tak for dit fine svar, som jeg har forsøgt at følge. Først fandt jeg det trådløse netkorts navn som benævnes “11a/b/g wireless LAN Mini PCI adaptor” og fandt Intels hjemmeside, hvor jeg kunne downloade drivere fra 2009 til min Think Pad T42. Det lykkedes med lidt besvær. Også installationen gik godt (dog lod jeg den nye installation slette den gamle – man kunne også bevare nogle ting, som jeg ikke husker, men det gjorde jeg altså ikke, så det var nok en fejl). Efter en genstart troede jeg at alt var i orden. Men så heldig var jeg altså ikke. Den kunne finde det trådløse netværk, men gav følgende meddelelse: “Der blev ikke fundet et certifikat, så du kan ikke logge på netværket HomeBoz-FBD5”.

    Så var jeg lige vidt. Derfor har du nok ret i, at netværkskortet er for gammelt og ikke kan køre WPA krytering.

    Men endnu en gang mange tak for hjælpen.

     

    Mange venlige hilsner

    Gert Holm-Petersen

    Egebjerghuse 18

    2750 Ballerup

    Det må være dette kort, du har:

    http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-52623

    Det stammer tilbage fra 2003, før WPA kom ud, det bekræfter at problemet ligger her. For at få det til at fungere, skulle hele netværkets sikkerhed sænkes til WEP, der er godt og grundigt gennemhullet – det kan jeg ikke anbefale.

    I stedet vil jeg foreslå at købe et nyt USB-netkort til den gamle computer.


    GertHP
    Abonnent

      Hej Henrik

      Tak for din dit svar og bekræftelsen på, at netkortet er så gammelt at det ikke kender til WPA. Det var også det, som du pegede på kunne være problemet allerede i din første diagnose – imponerende viden. Jeg overvejer dit råd om enten at købe et nyt USB-netkort, som jeg har haft glæde af selv til ældre, stationære pc’ere eller at skrotte den gamle bærbare ThinkPad, som med 10 år på bagen må siges at have nået sit udtjeningstidspunkt.

      Endnu en gang tak for dine gode svar og fine råd samt for din ulejlighed.

      Mange venlige hilsner

      Gert Holm-Petersen

      Egebjerghuse 18

      2750 Ballerup

       


      hlexa
      Registreret bruger

        Hej Gert

        Driver mm, der understøtter WPA (vel nok (PSK) TKIP) til dit trådløse netkort (IBM 11a/b/g Wireless LAN Mini PCI Adapter) kan sikkert hentes her:

        http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-67214#summary

        De er fra 2007.


        GertHP
        Abonnent

          Hej Axel

          Tak for dit svar. Jeg har tidligere fundet de opdateringer, som du henviser til. Jeg har også forsøgt at anvende dem på ny ved at følge dit link (og læst instruktionerne). Selve download’en går fint. Det samme gør selve eksekveringen af det downloadede program, der opdaterer på en sti: c:IBMTOOLSdriversWLLANATHDATA1.CAB, men når jeg tjekker elementerne dér efter genstart, så er de alle stadig oprettet i 2004 (og tilsyneladende ikke opdaterede – dette uagtet, at jeg accepterer slet og erstat for alle elementerne i installationsprogrammet). Når jeg forsøger at opdatere drivere via Windows Kontrolpanel, ser det ud til, at driverne ligger på følgende sti: c:Windowssystem32DRIVERSar5211.sys. De er også fra 2004, så det giver lidt af en deadlock. Hvis jeg forsøger at opdatere driverne til netværkskortet via kontrolpanelet og gør det uden CD/diskette for at vælge at opdatere fra en intern fil på pc’en, så peger den på c:IBMTOOLSdriversWLLANATHWINXP_2K og jeg har ikke fundet ud af at rette den stil (jeg ved heller ikke, hvilken fil jeg skal pege på) og hvis jeg forsøget at angive en anden placering, får jeg en meddelelse om, at den ikke kan accepteres. Så jeg er gået lidt i stå igen (men jeg er bestemt heller ikke nogen “ørn” til det her).

          Mange venlige hilsner

          Gert Holm-Petersen


          hlexa
          Registreret bruger

            Hej Gert

            Hvis du læser det link som Henrik giver, så står der til sidst, at dit kort understøtter WPA.

            Access Connections simplifies the process of connecting to a network in a variety of locations through automation and seamless roaming. As part of continued commitment to enhance its product offerings, the 11a/b/g Wireless LAN Mini PCI adapter supports the version 2.7 and later releases of Access Connections. This release supports Wi-Fi Protected Access (WPA) and Cisco Compatible Extensions (CCX)”.

            Men til sagen. Bruger du Access Connections – som er IBMs program til styring af forbindelsen?

            Eller bruger du  XPs Supplicant?

            Det her ser ikke rigtigt ud

            c:Windowssystem32DRIVERSar5211.sys

            Chip set skulle være AR5001X+. Se

            http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:T42

            og

            http://www.thinkwiki.org/wiki/IBM_11a/b/g_Wireless_LAN_Mini_PCI_Adapter

            Det kan være du skulle lukke din T42 op og se hvad det er for en chip. Her et en side om et andet chipset, AR5004X

            http://www.thinkwiki.org/wiki/IBM_11a/b/g_Wireless_LAN_Mini_PCI_Adapter_II

            og der er et link på siden til en universal driver.

            Jeg har selv rodet med ældre trådløs netkort, og man kan som regel få dem til at virke med WPA (PSK) TKIP – en gennemgribende software løsning som udnyttede hardwaren på en anden måde. Styreprogrammet blev kaldt for en Supplicant. Dertil skulle man så finde en driver, som regel fra chip producenten.

            Året 2004 er sendt nok til at der burde kunne findes driver og supplicant der får kortet til at virke med WPA (PSK) TKIP.

            En uundværlig kilde om alt Thinkpad er Thinkwiki. Din T42 er beskrevet her

            http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:T42

            Er du sikker på det er en T42, og ikke en T42p?


            GertHP
            Abonnent

              Hej Axel

              Tusind tak for din ihærdighed og for at dele din store viden med mig.

              Jeg fulgte dit råd om at anvende den universelle driver, som jeg fik downloadet fra det anførte link fra dig. Efter installationen åbnede jeg programmet og fik – nok mest pga. held – konfigureret den trådløse netværksforbindelse (helt uden om Windows anbefalede fremgangsmåde, der blot ville have ladet mig havne i samme situation som sidst) til WPA/WPA2 with passphrase (jeg prøvede først uden passphrase, men det virkede ikke, så jeg gættede på, at det skulle være med passphrase, da det trådløse netværk kræver det hos mig). Efter at have indtastet netværkskoden og kørt en 2 tests (den første mislykkedes), virkede den trådløse forbindelse igen.

              Jeg har også genstartet pc’en (som er en T42 og ikke T42p) og konstateret, at den trådløse forbindelse nu virker.

              Så endnu en gang vil jeg blot benytte lejligheden til at sige dig inderligt tak for dine gode råd og fine vejledninger samt link til drivere og vejledninger. Uden dem ville jeg nok have skrottet den bærbare IBM pc.

              Jeg håber også, at andre i min situation, vil kunne få glæde af din fine rådgivning.

              Mange taknemlige hilsner

              Gert Holm-Petersen


              hlexa
              Registreret bruger

                Hej Gert

                Mange tak for tilbagemelding.

                Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.