Angående VPN til Computer, Tablet og Smartphone. (helst gratis VPN)

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  thorkvan64172 6 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
lisbethfunch
Abonnent

Hej Komputer for Alle!
Jeg har en lille Computer (Windows 7) samt en Smart phone, som jeg har med, når vi rejser på ferie, – og på ferien bruger jeg så hotellets netværk med deres kode. Da vi rejste sidst, så havde hotellets netværk ingen kode på, så alle kunne komme på netværket, og det bekymrede mig meget, så jeg turde næsten ikke bruge det.
Vi skal snart ud at rejse igen,- og jeg har så hørt, at det vil være en rigtig god ide at få en VPN, hvor man så kan bruge Computeren og telefonen (og Tabletten) uden at andre kan se, hvem eller hvor man er. Jeg har været inde på Play Butik og kigge på de forskellige gratis VPN’s, men der er jo rigtig mange, – og jeg er ikke teknisk, så jeg vil nu spørge jer, om I kan hjælpe mig med at vælge. Det skal helst være gratis  – ihvertfald til computeren, da den kun bliver brugt på vores rejser. Den skal også være nem at sætte op og nem at bruge!
Jeg håber rigtig meget, at I kan hjælpe mig og siger på forhånd TAK!
Mange venlige Hilsener
fra Lisbeth Nielsen

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hej Lisbeth

    Selvom du bruger et åbent trådløs netværk, vil de data, du sender og modtager over netværket, stadigvæk være krypteret i mange sammenhænge. Det gælder fx din netbank, E-boks, andre offentlige tjenester, og i langt de fleste tilfælde også emails og de fleste andre tjenester hvor du skal logge på med brugernavn og kodeord.

    Selve WiFi-netværkstrafikken er rigtig nok kun krypteret (typisk med WPA2/PSK), når den bevæger gennem luften, hvis du er logget på netværket ved hjælp af en kode, men så snart du tilgår en side via HTTPS/SSL, bliver dataene krypteret inden de forlader din computer.

    Når du er forbundet til en netværkstjeneste via HTTPS/SSL, optræder der en lille hængelås til højre for adressen, og adressen starter med https://, hvor den normalt starter med http:// (de fleste nyere browsere udelader dog denne del af webadressen i adressefeltet).

    Der er selvfølgelig en ekstra grad af sikkerhed, når den trådløse netværkstrafik også er krypteret. På den måde er datene krypteret to gange. Denne kryptering gælder dog kun det trådløse signal, og derfor vil data, der ikke er krypteret på anden vis (fx med HTTPS/SSL som beskrevet ovenfor) kunne opsnappes ved ethvert punkt den passerer mellem din computer og tjenesten på internettet.

    Hvis Windows er fuldt opdateret, din computer sikret med firewall, anti-virus og anti-malware, du anvender stærke kodeord, og undergår at åbne filer ukendte kilder, er du derfor godt sikret – også når du bruger et åbent netværk.

    Hvis du vil tilføje et ekstra lag af sikkerhed, er VPNGate/SoftEther VPN det bedste bud på en gratis løsning, men for de fleste brugere vil det være mere effektivt at sætte ind andre steder: http://www.vpngate.net/en/

    En anden måde at sikre dig mod angreb er to-faktor autentifikation til de tjenester, hvor et “indbrud” har de største konsekvenser.

    NemID er et eksempel på to-faktor autentifikation, hvor du udover brugernavn og kodeord også skal bruge NemID-kortet for at logge ind.

    Google, Facebook, Microsoft og mange andre tjenester på internettet understøtter også to-faktor autentifikation via SMS-beskeder, og du kender det måske fra kortbetalinger, hvor du ved større køb på nettet ofte vil skulle indtaste en SMS-kode i 3DSecure/Verified by Visa-systemet, for at gennemføre købet.


    thorkvan64172
    Abonnent

      Hej Christian.

      Jeg har prøvet at installere vpn på min nye iPad efter ovenstående link til vpngate. Der er en udmærket brugsanvisning til hvordan det installeres på iPad som jeg har fulgt nøje. Desværre er der i den lange liste ikke en dansk tilgang, kun øverst på siden en dansk IP adresse der skal bruges. Det har jeg prøvet uden succes. Når jeg prøver at tilkoble skriver den at L2TP vpn serveren ikke svarer. Har du en løsning på problemet, jeg har prøvet flere gange også at slette og genskrive.

      Thorkild

      Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.