Optimalt hjemmenetværk

Ikke løst
Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  hhl2002 7 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
hhl2002
Abonnent

Jeg står over for en spændende udfordring, hvor mine ambitioner nok ikke står helt mål med mine evner inden for emnet.

 

Jeg flytter til en ny lejlighed, hvor jeg ønsker det mest optimale hjemmenetværk for mig og min familie. Jeg har et YouSee abonnement med en 120/10 mbit hastighed via coax.

Som de fleste familier, er der efterhånden en del enheder der arbejder på det trådløse netværk, hvorfor det bliver temmeligt belastet. Jeg har regnet mig frem til, at vi hos os har 15 enheder på netværket, hvis det hele er tændt. Og den router der bliver stillet til rådighed fra YouSee, kommer nok lidt til kort. Når jeg kører en Speedtest på netværket, måler den højst 40/50 mbit i download.

 

Jeg har selvfølgelig undersøgt det lidt, og kommet frem til at man kan købe en bedre router selv (har set på en TP-link AC2600), og så stille den fra YouSee (Sagemcom f@st 3686) i brigde mode. Der er coax udgange i begge ender af lejligheden, og supporten fra YouSee mener det kan lade sig gøre. I forvejen har routeren fra YouSee svært ved at sende signalet helt ud i lejligheden.

 

Er det den bedst mulige måde at få bedre udnyttelse af netværket, så det ikke taber hastighed når der går så mange enheder på? Jeg skal bla. have et mindre hjemmekontor med printer osv. Det ville jo være rart at kunne udskrive trådløst fra hele lejligheden. Samtidig kunne jeg godt tænke mig en separat harddisk, hvor alle inden for netværket kunne dele filer samtidig med, at den skulle bruges som backup. Skal man bruge en speciel form for harddisk, når den skal køre via et netværk?

 

Håber meget i kan hjælpe mig med input, gode råd og tips&tricks…

 

Bedste hilsner

Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.