powerline

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 1 uge, 1 dag siden.
Oprettet af
lissi-68e28665b9
Abonnent

I anbefalede: TP-link TL-WPA8730 Kit
Superhurtigt powerline-sæt fra TP-Link med dobbelt funktionalitet. Nemt at komme i gang med.

Det var sådan set nemt at få dem linket til netværket, men ydelsen er ringe. Kontor komputeren er p.t. koblet op direkte på routeren . Jeg betaler Stofa for 120 Mbit./50 Mbit.Når jeg tester hastigheden på den komputer der er direkte koblet op  på routeren (som er helt ny) fås værdier som angivet i skærmbillede (2).Komputeren i stuen har jeg koblet også med kabel til powerline extenderen, med et ringe resultat der ses i skærmbillede 6, (men jeg er i tvivl om hvorvidt skærmbillerne i det hele taget medsendes). WIFI forbindelse er endnu dårligere. Ikke lige det jeg havde forventet efter at have brugt 1200 kr. Hvad kan der gøres – og gør jeg noget forkert? alle lamper på lyser grønt, så ud fra det skulle forbindelsen være i orden, og jeg har kun brugt de kabler der fulgte med.

 

Så lykkedes det med billederne Skærmbillede 7 er Wifi tilslutningen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Lissi

  Tak for spørgsmålet, og de fine målinger. Lad mig starte med at beklage, at vores test er skrevet, så den giver indtryk af, at man kan forvente en hastighed på 1200 Mbit/s. Tallet 1200 er den underliggende hastighed, enhederne bruger indbyrdes, og det kan ikke overføres direkte til en forventet datahastighed. Den vil være noget lavere.

  Det næste spørgsmål er så: “Hvor meget lavere?”. Under optimale forhold kan enhederne yde 200 – 400 Mbit/s, og det er du jo ikke i nærheden af. Den hastighed, man faktisk får, afhænger meget af afstanden mellem enhederne og kvaliteten af ledningerne i huset – og ikke mindst om man går på tværs af husets sikringsgrupper! Den forskel, du ser på WiFi, er dog så lille at jeg tror, at den ligger indenfor måleusikkerheden.

  Så jeg vil foreslå dig at teste hastigheden ved at sætte de to enheder ganske nær hinanden, f.eks. i en stikdåse eller to kontakter i samme væg, og prøve igen. Det vil vise, hvor stor forskel ledningerne gør

  Du kan også hente denne app til at undersøge forbindelse og hastighed indbyrdes:

  https://www.tp-link.com/us/download/TL-WPA8730-KIT.html#Apps

  Men realistisk er du jo bundet af, hvor du har brug for forbindelsen. Der er ingen oplagte metoder til at optimere hastigheden, og hvis afstanden og ledningerne begrænser dig til 80 Mbit/s, er det ikke ligetil at komme højere op. Men min erfaring med Powerline-enheder (og jeg har testet mange) er, at det i praksis er et ret pænt resultat, og at de fleste andre enheder ikke kan gøre det lige så godt.

  Du skal være abonnent for at skrive et indlæg