Kan programmer overføres til ny computer

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  jann1 6 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Programmets navn: Microsoft Office
Spørgsmål: Kan Microsoft Office overføres til en ny computer, når den gamle skal kasseres. Og er der særlige ting, man skal gemme fra den gamle computer (fx registreringsnumre), hvis man generelt vil overføre programmer? Også andet end Office.


olerandi
Abonnent

    Jeg vil gerne spørge om det samme, da jeg har en officepakke (2007) til 3 enheder, men har brugt alle 3. Derfor vil jeg gerne afinstalicere på min gamle computer og overføre til en ny som jeg vil købe. Kan det lade sig gøre

    Christian Bugge
    Christian Bugge
    Registreret bruger

      Hej

      Når du skifter computer, skal langt de fleste programmer installeres på ny ved hjælp af en installationspakke, du dowloader, eller dvd fra producenten. Betalingsprogrammer kræver i mange tilfælde en produktnøgle eller et serienummer, som ofte optræder bag på dvd’en, eller i din brugerkonto hos producenten.

      Når der er tale om selve Windows operativsystemet, er licensen typisk knyttet til selve computeren, og kan ikke flyttes til en ny computer. Stort set al anden software kan uden videre installeres på en ny computer, forudsat du ikke overskrider det totale antal tilgængelige licenser: Du kan  godt afinstallere Office 2007 på en computer, installere det på en anden, når blot du ikke har det installeret på flere maskiner, end du har licenser til.


      jann1
      Abonnent

        Det lykkedes uden problemer at indstallere Officepakken. Jeg havde både en DVD og en produktnøgle. Nu er det sådan, at programmet strengt taget er indstalleret på en maskine for meget, så jeg ved ikke, om jeg får problemer med fx opdateringer eller at Microsoft opdager at jeg har for mange licenser i brug. Skal jeg afindstallere fra den gamle computer, selv om den kasseres, og hvordan ved Microsoft at jeg har afindstalleret? Desuden ligger én af licenserne på en bærbar, der er stjålet. Kan jeg evt. inaktivere denne?

        Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.