Sikkerhed på en router

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
smiley-74
Abonnent

Hej K.

 

Jeg har en Asus router RT-AC68U, og tænkte på, om den sikkerhed der er i en router, også er gældende for de 4 Ethernet-porte? Jeg har brugt alle mine Ethernet-porte, og får nok i fremtiden brug for flere porte. Jeg havde kigget på en Asus XG-U2008 med 10 porte på bagsiden. Men der er jo ikke noget sikkerhed i den, så kan jeg få alle mulige viruser på mine enheder, når det ikke går gennem min Router?

 

Mvh Michael.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Michael

    Svaret er enkelt, og betryggende:

    Ethernet-portene er også på den rigtige side af routerens firewall, og er lige så sikre som forbindelse via det trådløse netværk. Sig til, hvis du gerne vil have det uddybet.


    smiley-74
    Abonnent

      Så tilslutningens rækkefølgen er: internetkabel  fra væg til router. Den nye med 10 porte tilsluttes routeren? Hvad med hastigheden på de 2? Hvis min nuværende router har langsommere kabelforbindelse end den med 10 porte, vil det vel gå ud over den, eller hvad?

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Ja, den nye boks sættes til en af de 3-4 porte i routeren. Så sørger routeren for at levere IP-adresse og for trafik ud af huset og til det trådløse – det sker med routerens eksisterende hastighed.

        Enheder med gigabit hastighed – f.eks. filservere – skal du sætte til switchen. Så kan de kommunikere indbyrdes med højeste hastighed, uden at routeren holder dem tilbage.

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.