Flytning eller kopiering af mange filer fra én mappe til en anden

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 6 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
birgers
Abonnent

I windows 10 oplever jeg at markering af filer i en mappe for flytning eller kopiering til en anden mappe er utrolig langsommelig (ved f.eks. mere end 10 filer).

I windows 8 kunne jeg bare holde shift-tasten nede og så køre ned i gennem mappen ved hjælp af piltasten for alle de filer jeg vil flytte/kopiere. Eventuelle enkeltfiler kunne suppleres ved at holde control-tasten nede og så markere filen. Herefter var det så bare at højreklikke på musen og foretage den ønskede aktivitet.

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hej

    Jeg beklager det sløve svar. Der er ferietilstande på redaktionen.

    Hvordan kommer problemet til udtryk? Er det sådan at Stifinder “fryser” eller bliver sløv på anden vis, når du forsøger at vælge flere filer? Hvad sker der helt konkret, når du bruger samme fremgangsmåde som på Windows 8?


    birgers
    Abonnent

      Hej

      Det er som jeg prøver at beskrive det: Hvis jeg f.eks. har en større fil med billeder og så vil vælge alle ud med samme dato for at flytte dem til en ny mappe. Jeg markerer den første holder Ctrl-tasten nede og trykker derefter på pil-ned indtil alle filer er markeret. Det skete lynhurtigt i W8. I W10 tager det en evighed som om den skal checke hver eneste fil for jeg ved ikke hvad – det er håbløst!

      Christian Bugge
      Christian Bugge
      Registreret bruger

        Hej igen

        Det kan have noget at gøre med mappeindstillinger og filtyper. Hvis der fx er tale om en mappe med billed og video-filer, vil Windows 10 forsøge at indhente information om kodnings-type, opløsning, frame rate og lignende, som kan sløve processen gevaldigt.

        Prøv at højreklikke på mappen og vælg Egenskaber. Skift til fanen Tilpas, og vælg Generelle elementer under Optimer denne mappe til. Klik OK.

        Hvis det ikke gør en forskel, så prøv at ændre visningstypen til Oversigt under menuen Vis.

         


        birgers
        Abonnent

          Hej

          Desværre virker det ikke. Fandt en mappe med billeder der var sat op til “billeder” i egenskaber og ændrede den i h.t. dine anvisninger – også med oversigts-visning. Stadig samme sløve resultat – ca 1 sek. for at markere næste billede uanset om jeg bruger min “W8-teknik” eller vælger med CRTR+venstre musetast.

          Christian Bugge
          Christian Bugge
          Registreret bruger

            Hej igen

            Jeg beklager det sene svar. Gør dert nogen forskel, hvis du ændrer visningstypen til liste?


            birgers
            Abonnent

              Hej

              Jeg har checket alle visningmuligheder (“liste” har jeg ikke) med samme resultat. Er det kun mig der har dette problem eller er jeg bare for utålmodig?

              Christian Bugge
              Christian Bugge
              Registreret bruger

                Det er fordi, jeg bruger en forældet terminologi. Listevisning hedder “små ikoner” i Windows 10 (og sikkert også i Windows 8). Det lyder imidlertid til, at problemet er det samme.

                Jeg har gravet lidt videre, og fundet forskellige mulige årsager og løsninger på problemet.

                Guiden her fra Windowsreport.com kommer med en række mulige løsninger, som du kan prøve dig frem med (men du behøver ikke hente Reimage Plus, som de anbefaler i starten af artiklen): http://windowsreport.com/file-explorer-slow-windows-10/

                Hvis det giver dig problemer at afprøve de forskellige løsningsforslag, er du meget velkommen til at vende tilbage.

                Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.