Kontrolpanel er erstattet af indstillinger

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 6 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Claes Agerup
Abonnent

Efter at have Installeret den seneste opdatering til Windows 10 – Windows 10 Creators Update er “kontrolpanelel” blevet erstattet af “indstillinger”, hvis man højreklikker på windows startknappen på proceslinjen.

Hvordan få jeg linket til kontrolpanelet tilbage?

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hej

    Du kan ikke få linket tilbage, men du kan åbne kontrolpanelet via startmenuen: Åbn startmenuen, skriv kontr og klik på Kontrolpanel.


    Claes Agerup
    Abonnent

      Hej Christian

      Er det et bevidst valg fra Microsoft at kontrolpanel er blevet erstattet af indstillinger?

      NB! selv om jeg afkrydser “giv besked om opfølgende svar via e-mail”,  får jeg ingen mail?


      Claes Agerup
      Abonnent

        <p>Hej Christian</p><p>Er det et bevidst valg fra Microsoft at kontrolpanel er blevet erstattet af indstillinger?</p><p>NB! selv om jeg afkrydser “giv besked om opfølgende svar via e-mail”,  får jeg ingen mail?</p>


        Claes Agerup
        Abonnent

          Jeg har gennem Microsofr Community hørt, at “kontrolpanel” i menuen er blevet erstattet af “indstillinger” ved den seneste store opdatering af Windows og, at “kontrolpanel” og “indstillinger” senere vil blive slået sammen.

          Christian Bugge
          Christian Bugge
          Registreret bruger

            Vi kan nok godt gå ud fra, at det er bevidst, at Microsoft har fjernet kontrolpanelet fra menuen. Siden Windows 8 har Microsoft bevæget sig væk fra kontrolpanelet som den primære måde at tilgå og ændre indstillinger i Windows.

            Argumentet er større brugervenlighed og bedre funktionalitet på tværs af platforme, sådan at Windows fungerer og fremtræder på cirka samme måde, uanset om du bruger en tablet, telefon eller computer.

            Det skulle ikke undre mig, om Microsoft har tænkt sig at skille sig helt af med kontrolpanelet på længere sigt. Om det så går på samme måde, som da Microsoft med frigivelsen af Windows 8 forsøgte at skille sig af med startmenuen, der som bekendt hurtigt kom tilbage, er sværere at sige.

            Mange af funktionerne i kontrolpanelet baserer sig på Microsoft Management Console plugins, og de er næppe på vej ud, så selvom vi mister kontrolpanelet, er der gode chancer for, at de velkendte værktøjer som fx Diskhåndtering, Enhedshåntering osv, stadigvæk vil være tilgængelige.

            Du kan fx starte diskhåndtering ved at skrive kommandoen diskmgmt.msc i startmenuens søgefelt.

            Christian Bugge
            Christian Bugge
            Registreret bruger

              Vi er ved at undersøge problemet med udeblivende beskeder om ny indlæg via mail.

              Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.