Problem med systemafbildning

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
pann
Abonnent

Min Stationære PC døde for et par dage siden. Et par dage forinden havde jeg taget en systemafbildning af den. Nu har jeg købt en ny PC, men jeg kunne godt tænke mig at overskrive den nye Windows med min systemafbildning. Jeg har en del betalte programmer samt mine adresser og lignende i den. Jeg har prøvet bare at starte gendannelsen, men den kan ikke finde min systemafbildning, selvom der ligger en med det korrekte navn. Er der nogen der kan hjælpe mig?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det er en operation, du skal overveje med stor forsigtighed. Traditionelt har det været umuligt at flytte en Windows-installation fra en gammel PC til en ny, fordi den nye har brug for andre drivere. Med Windows 10 er det muligt, men stadig risikabelt. Så med forbehold foreslår jeg:

    – Sæt den gamle harddisk til computeren, f.eks. med USB.

    – Afbryd computerens opstart og vælg at starte fra den gamle harddisk.

    – Starter PC’en korrekt fra den, har du en fornuftig change.

    I givet fald skal du ikke bruge Systemgendannelse i Windows, det er en anden funktion. Du får brug for et specialiseret program til at kopiere hele den gamle harddisk til den nye. Det forudsætter også at størrelsen passer, men det vil jeg tro – nye harddiske er typisk større end ældre. Der kan så blive noget ubrugt plads, men det kan man kompensere for senere.

    Men som du kan høre, er det teknisk udfordrende og ikke risikofrit. Min anbefaling – det ville jeg selv gøre – er at tage arbejdet med at installere dine programmer på din nye PC, og så overføre dokumenterne fra den gamle harddisk. Det har også den fordel, at du samtidig har fået den bedst tænkelige computeroprydning.


    pann
    Abonnent

      Hej Henrik

      Tak for forsøget. Problemet er at min harddisk døde midt under en opdatering, og siden har jeg ikke kunnet få forbindelse til den. Jeg har prøvet at se indholdet via et stik der passer og usb, men disken kan ikke læses. Så jeg havde håbet på at der fandtes et program der kunne læse en systemafbildning på en extern harddisk.

      Med venlig hilsen

      Peter Annfeldt

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Peter

        Jeg er kommet til at forveksle Systemafbildning med Systemgendannelse – beklager.

        Det er naturligvis Windows’ egen Systemafbildning, du har brugt. Og her rammer vi et par stopklodser:

        For at gendanne fra den, skal du starte Windows fra et gendannelsesdrev. Det oprettes sådan:

        https://support.microsoft.com/da-dk/help/4026852/windows-create-a-recovery-drive

        Når du starter fra drevet, skal du ind i Fejlfinding, Avancerede indstillinger. Her er mulighed for at gendanne computeren fra en Systemafbildning.

        Men – og det er den anden stopklods – Windows vil ikke gendanne med afbildninger fra andre computere. Og da du har købt en helt ny PC, kommer du ikke videre her.

        I stedet vil jeg foreslå at beholde den friske Windows-installation og gendanne dine filer. Denne vejledning er skrevet til Windows 7/8, men jeg vil tro, at den også fungerer til Windows 10. Det er de nederste afsnit, der er relevante:

        https://support.microsoft.com/da-dk/help/17127/windows-back-up-restore

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.