Vedr. Videofiler-MOV: der hakker med Windows Media player

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 6 år siden.
Oprettet af
jan kristensen-64c9995292
Abonnent

Hej

Jeg fik tidligere hjælp til at løse dette problem med VLC Media player. Men efter en opdatering af programmet blev problemet det samme igen. Jeg  af-installerede derfor VLC og geninstallerede

det igen med den første installering, og undlader derfor at opdatere det igen. Er det mon muligt at ændre MOV filerne til et andet format, så man kan slippe for dette problem. Iflg. VLC codecs er filen beskrevet  således: MOV   codecs: MPEG-½Video(mpgv)

Venlig hilsen

Jan Kristensen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Uha, video codecs…

    MOV-filen er i virkeligheden en fællesbetegnelse for en stribe forskellige filformater, og nogle af dem er forældede. Konkret ser det ud til at du har MPEG1 eller MPEG2 i dine MOV-filer, og det er nogle ret gamle formater sammenlignet med det moderne MPEG4.

    Det første, du bør gøre, er at sikre dig at dine codecs er ordentligt opdateret. Det kan denne codec-pakke sørge for:

    https://www.codecguide.com/download_kl.htm

    Den findes i fire udgaver, og det leder mig til det næste forslag:

    Basic-udgaven har kun codecs, mens Standard-udgaven også indeholder den glimrende videoafspiller Media Player Classic. Den er enkel og effektiv, og du kan sætte Windows op til at den netop afspiller filtypen MOV, ikke andre.

    Det kan også lade sig gøre at konvertere MOV-filer til et mere moderne format, men det er ikke et helt lille arbejde. Så prøv først med K-Lite og Media Player Classic. Så kan vi se på det igen, hvis de stadig ikke spiller ordentligt.

    Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.