Windows 10 gået i selvsving

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 7 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
precon
Abonnent

Da jeg lukkede min bærbare valgte jeg “opdater og luk pc’en”. Efter lidt tid lukkede pc’en, og jeg tændte igen for at gøre opdateringen færdig. Jeg ved det kan tage nogen tid, men nu har den stået og kørt i ring i et døgn, så tror jeg der er noget galt. Har nogen en ide?

Mvh. Preben


kaj mikkelsen
Abonnent

    Jeg har oplevet det samme 4 gange. Senest i dag. I går blev PC-en opdateret og lukket. Her til formiddag blev PC-en startet. På blå skærm vises teksten “Arbejder med opdatering ?%. Sluk ikke PC. Det kan tage et stykke tid. PC-en genstarter flere gange.” Herefter begyndte PC-en at tælle procenter – meget langsomt. Ved 27% efter 38 min. kom den første genstart. Det forløb fuldstændig normalt. Ved 75% efter 58 min. kommer den anden genstart. Det starter normalt men efter få minutter er der kun en sort skærm med 5 hvide ringe, der kører rundt – og så sker der ikke mere. De forrige 3 gange har jeg ladet den køre i flere timer, men i dag brugte jeg “nødstop” efter 10 min. Jeg startede herefter maskinen igen – men med samme resultat – 5 hvide ringe. Jeg bruger “nødstop” efter 5 min. Start igen efter et par minutter – så kommer teksten på sort baggrund “Gendanner din tidligere version af Windows”. Efter 15 minutter er PC-en klar – 1½ timer efter første start. Men i hvilken forfatning? Min Windows 10 er en version 8.1 opdateret gratis. Det var måske dumt? Det går nok ikke i længden, at jeg ikke kan opdatere. Er der nogen, der har en løsning??

    Christian Bugge
    Christian Bugge
    Registreret bruger

      Det er desværre et kendt problem, som kan have mange årsager, og ser ud til at være mere almindeligt, når der er tale om en Windows 10, som er opgraderet fra en tidligere version af Windows.

      Start med at prøve fejlfindingsværktøjet til Windows Update her: https://aka.ms/wudiag

      I nogle tilfælde kan den nemmeste løsning være at installere Windows 10 forfra ved hjælp af et installationsmedie, som findes her: https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10


      kaj mikkelsen
      Abonnent

        Hej Christian.

        Tak for dine to forslag til løsning. Desværre var der ingen af dem, som virkede. Heller ikke geninstallation. Det undrer mig, at der skal hentes opdateringer ved en geninstallation. Det hele endte med det sædvanlige “arbejder med opdateringer”. Ved 30% kom første genstart. Ved 75% kom anden genstart – og så kørte det hele bare rund i en ½ time. Et par “nødstop” gav gendannelse af tidligere version.

        Jeg må nok de i øjnene, at jeg har en Windows 10, som ikke kan opdateres. Det var netop det, jeg ville undgå ved at opgradere fra Windows 8.1. Jeg føler mig lidt snydt. Det er jo ikke holdbart i længden – så det ender vel med, at jeg skal ofre penge på et nyt program? Det var måske det, som Microsoft gerne ville opnå?

        Christian Bugge
        Christian Bugge
        Registreret bruger

          Hej igen

          Det ville undre mig gevaldigt, hvis vi ikke kan få Windows Update til at virke.

          Prøv igen at køre værktøjet til fejlfinding på Windows Update.

          Når processen er gennemført, så hent og installér den seneste Windows Update Agent her: https://support.microsoft.com/da-dk/help/949104/how-to-update-the-windows-update-agent-to-the-latest-version


          precon
          Abonnent

            Hej Christian.

            For mit vedkommende er problemet løst efter at have kørt fejlfindingsværktøjet.

            Kan desværre ikke afslutte sagen, da der ikke er felt til afkrydsning løst? men ellers tak.

            Preben ([email protected]


            kaj mikkelsen
            Abonnent

              Hej Christian.

              Jeg har kørt fejlfinding igen jfr. ovenfor. Jeg har læst siderne om opdatering af Windows Update Agent, men her bliver jeg lidt forvirret. Der står at Windows 8.1. allerede har den seneste version? Herefter gik jeg ind på Update. Den står til automatisk opdatering. Der stod “din enhed er opdateret kl. 14:29 i dag”. Herefter trykkede jeg på “søg efter opdateringer”.  Efter søgningen står der “din enhed er opdateret kl. 15:09 i dag”.  Betyder det at Windows 10 er fuld opdateret og at jeg ikke kører på en gendannet gammel version?

              Kaj Mikkelsen

              Christian Bugge
              Christian Bugge
              Registreret bruger

                Hej Kaj

                Jeg beklager det sene svar. I de fleste tilfælde, er det bedst at oprette et helt nyt indlæg i forummet, når du har et spørgsmål, fordi vi behandler sagerne enkeltvis og “lukker” dem, når de er løst.

                 

                Hvis Windows Update siger, at Windows er opdateret, kan vi regne med, at de seneste opdateringer er installeret: https://support.microsoft.com/da-dk/instantanswers/c4a6d3df-d0d4-42b6-0018-ca48577f9909/update-windows-10

                Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.