Automatisk vedligeholdelse (Windows 8)

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 4 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
olfert01
Participant

Computeren kører dagligt forskellige vedligeholdelsesopgaver: sikkerhedsopdateringer, sikkerhedsscanninger og systemdiagnosticeringer. Jeg kunne godt lige at vide, om der er mulighed for at deaktivere denne planlagte vedligeholdelse, da den sløver computeren. Det ville klart være en fordel, manuelt at kunne aktivere vedligeholdelsesopgaverne, således at de kunne sættes til at køre når man alligevel ikke bruger computeren til andre opgaver. Som det er nustarter denne opgave kl. 03.00 (fabriksindstillinger), hvor PC’en normalt ikke er tændt, hvilket betyder at den absolut skal køre eksempelvis virusscanning (Windows defender) og andre ting der gør at computeren arbejder langsomt, når den tændes første gang efter en planlagt vedligeholdelse. Jeg er godt klar over at man kan ændre på tidspunktet på denne kørsel, men stadigvæk vil computeren insistere på at køre programmet, når det planlagte tidspunkt er passeret og PC’en startes op på ny. Så spørgsmålet er hvordan undgår man at disse opgaver kører i baggrunden og hvordan aktiverer man manuelt disse ting, da vedligeholdelse vel skal køre en gang imellem. 

Venlig hilsen 

Carsten

Det kan blive omfattende at gå det hele igennem, men lad mig først foreslå at du sætter Windows Defender til at scanne sjældnere, fx en gang om ugen eller en gang om måneden. 

Jeg hjælper gerne med detaljer med at finde og tilpasse indstillingerne.


olfert01
Participant

  Tak for svaret

   

  Jeg kan ikke se at der er mulighed for at skemalægge scanningerne i Windows defender.

  Det var der tidligere i Microsoft Security Essentials, men den mulighed synes ikke at være tilstede i den medfølgende, skrabede udgave i Windows 8.

  En mulighed kunne være at installere et andet antivirusprogram, hvor der er lidt flere indstillinger tilgængelige. Problemet er der selvfølgelig også fordi, det er en ressourcesvag netbook, hvor der tidligere har været installeret Windows XP. Her var det gamle system blevet så langsomt at jeg ville prøve noget andet, så jeg benyttede mig af Microsofts billige opgraderingstilbud til Win 8.

  Systemet kører også fint (meget bedre end XP), bortset fra de nævnte småproblemer, som jeg synes det kunne være interessant at løse.

   

  Venlig hilsen

  Carsten

  Jeg kan se at denne interessante sag har været glemt, det beklager jeg.

  Lad mig rette op på det ved at give et detaljeret svar. Windows Defender planlægges nemlig via Opgavestyring, hvor du uden de store problemet kan skifte til fx en ugentlig kørsel på et tidspunkt, der ikke generer.

  Du finder Opgavestyring i Kontrolpanel / Administration / Planlæg opgaver.

  Rul ned i listen til venstre og find windows Defender.

  Vælg Egenskaber, fanebladet Udløser og klik på Ny.

  Her tilføjer du en ugentlig udløser, og vælger et passende tidspunkt. Klik OK.

  Nu er opgaven planlagt, men der mangler endnu et par detaljer:

  Klik på fanebladet Handlinger, vælg den enlige handling i listen, og klik på Egenskaber.

  Tilføj anførselstegn før og efter teksten under Program/script.

  Og for at få en fuld scanning skal du tilføje -ScanType 2. Angiver du ingen ekstra parameter, vil Windows Defender lave en hurtig scanning.

  Nu er alt på plads. Klik OK, luk Opgavestyring, og nyd den mindre belastning.

  Du kan også ændre andre planlagte opgaver på samme måde.


  olfert01
  Participant

   Hej Henrik

   Tak for det meget udførlige svar. Det er super selv at kunne tilrettelægge opgaverne i Windows Defender. Jeg vil helst køre microsofts egne programmer, da jeg synes computeren kører bedst med dem, med nogle få undtagelser. Det kan godt være der er bedre sikkerhedsprogrammer end WD, men der er mange andre ting der er afgørende for sikkerheden, så jeg vil klare mig med det ind til videre.

   Venlig hilsen

   Carsten

   Du skal være abonnent for at skrive et indlæg