Windows10 – indstilling i stifinder på ny pc (jeg kender ikke meget til Win10)

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Steffen Nielsen Steffen Nielsen 5 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
tommy7507
Abonnent

Jeg kender ikke noget til Windows10 – så den nye pc (Medion) giver nogle spørgsmål.

Jeg har en SSD-harddisk C:/ med windows. og programmer mv.. – her er der “fabriksbenævnt nogle kataloger med >Billeder, >Dokumenter, >Musik Overførsler, >skrivebord og >Videoer – jeg går ud fra, at det er kataloger, der ligger på c – drevet

Og en almindelig hd hvor jeg har lavet et katalog med DATA – herunder har jeg oprettet kataloger til Billeder, Dokumenter og videoer.

Når jeg åbner stifinder ser jeg en oversigt med Denne pc – og herunder >Billeder, >Dokumenter, >Musik, >Overførsler

MEN længere nede ligger “mit eget” >Data (D) (der blot vises som Data (D)

Jeg vil gerne lave det sådan, at jeg altid direkte kan se mine “egne oprettede kataloger” under D – altså de der liggende kataloger Billeder, Dokumenter, Videoer.

Kan jeg blot og uden videre slette de kataloger (Billeder, dokumenter, videoer), der ligger på C:??

og hvad med de underkataloger under Billeder, der hedder Filmrulle, Gemte billeder og My Photo Albums – disse er jo ikke kataloger jeg har lavet – og jeg kan ikke regne ud, hvad de bruges eller skal bruges til?

Hvordan får jeg stifinderen til at “åbne” med de kataloger, der ligger under D:/Data som synlige?

Jeg har vedlagt et skærmprint – ved ikke om det kan bruges til noget

Mon der er nogen, der kan regne ud, hvad jeg mener – eller blot give mig et lille hint om, hvor jeg skal læse  og lære om dette?


KurtAmstrup
Abonnent

    Det er en lang forklaring og jeg er ikke med på hvad du mener – du kan jo bare oprette en genvej på skrivebordet til det drev eller mappe du vil se først. Jeg ved ikke om det er det du efterlyser.

    Steffen Nielsen
    Steffen Nielsen
    Komputer for alle

      Kære Tommy

      Jeg har kigget lidt på det. Som jeg forstår det, vil du gerne har mapperne under Denne PC fulgt af D: foldet ud, så du slipper for at klikke på den lille pil forfra hver gang, du åbner Stifinder?

      Løsninger er at tilføje dine favoritmapper fra D-drevet til Hurtig Adgang, som er det genvejspanel som ligger til øverst til venstre i Stifinder-vinduet. Du gør således

      1. Naviger til den mappe, du vil oprette en genvej til

      2. Hold venstre museknap nede og træk den over på det punkt til venstre i stifindervinduet, hvor der står Hurtig Adgang. Nu oprettes genvejen side om side med fx Billeder, Musik, Overførsler og andre genveje, der lå der i forvejen.

      Med venlig hilsen

      Steffen Nielsen

      Komputer for alle

       

       

      Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.