Hvor er mine HD´er.

Ikke løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
1009461546sabina
Registreret bruger

Jeg har 3 eksterne HD og tilsluttet dem fysisk på min PC W10. De kommer ikke frem i denne PC, dog 2 af dem nogle gange som drev G som dog er tomt!!

Jeg har været igennem diskhåndtering hvor der tilsyneladende er tilsluttet eksterne HD`er. Også enhedshåndtering. efterhånden mange gange. Efter problem med blå skærm som det efter lang tid at løse er det min mening at bruge mine HD til Back Up. Hvordan kan jeg se om HD er i stykker. Det er lykkes mig at formatere alle 3 HD!!!!!!

Jeg har 3 HD i min pc som Drev C: E:(D) og E: Drev E:(D) var tidligere drev F, men kan ikke ændres tilbage til F:!!!!

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det må vi tage lidt ad gangen…

    Har de eksterne harddiske deres egne strømforsyninger, eller trækker de strøm fra USB-porten? Det kan være svært for en USB-port at levere strøm nok til blot en harddisk. Så tilslutter du alle tre, giver det problemer.

    Hvilket leder mig til: Undersøg harddiskene en ad gangen. Hvis de viser sig i Diskhåndtering, men ikke i Stifinder, skal du først se efter, om der er oprettet en partition, og om partitionen har tildelt et drevbogstav. Viser harddisken sig ikke i Diskhåndtering, får den muligvis for lidt strøm. I den situation ville jeg prøve at koble den til en anden pc (fra familie / venner), og se om den fungerer der. Gør den ikke, er jeg tæt på at erklære den defekt.

    Og nej, der findes ikke en enkel, definitiv måde at skelne mellem om en harddisk er i orden eller ej. Man prøver sig lidt frem, indkredser problemerne, og løser dem 🙂


    1009461546sabina
    Registreret bruger

      Jeg har en bærbar og vil prøve at sætte mine HD til en af gangen.

      Min WDHD har eksten strømtilførsel. Mine 2 SEAGATE trækker strøm fra PC´en. Jeg har ikke tænkt på om USB porten kan levere strøm nok.

      Jeg har formatteret alle 3 eksterne harddiske men vil lige prøve èn gang til i diskhåndtering men da HD`erne er formatteret kan der jo nok ikke være oprettet en partition men jeg mener at kunne huske at der var oprettet en partition på WDHD som er 6-7 år gammel.

      Foreløbig tak Henrik, hvor får du al den viden og energi fra til at hjælpe andre.

      mvh Peter’

       


      1009461546sabina
      Registreret bruger

        Jeg vil prøve at lægge filer på min ene SeagateHD fra min bærbare da den umiddelbart kan findes.

        Min WD med separat strømforsyning vil jeg nok bruge på min stationære.

        Men 2 SeagadeHD vil jeg checke op på senere.

        mvh Peter

         

        HenrikClausen
        HenrikClausen
        Komputer for alle

          Problemet med strømmen ligger i, at USB-porte oprindeligt er fastlagt til at kunne yde ½ ampere. Det er lige nok til at holde en mekanisk disk kørende, men giver problemer, når den skal op i omdrejninger.

          Mange USB-porte yder en del mere i praksis, så i de fleste tilfælde går det godt. Det er lidt svært at forudsige, hvornår det ikke går – selv har jeg en udmærket mekanisk 2½ tommer disk, der fungerede med min bærbare Lenovo en kort overgang. Der må være sket noget subtilt i strømmen, for nu er det kun min stationære, der kan drive den. Jeg kender også til, at USB-porte på den samme computer er dimensioneret til forskellig strømstyrke. Så fungerer den eksterne harddisk kun på bestemte porte…

          Hjælpe andre? Det gav jeg løfte om for 24 år siden (på tysk). Det gør også nysgerrighed nødvendig 🙂

          Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.