Hvordan redder jeg mine filer fra def. HD?

Løst
Dette emne indeholder 19 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
Tvendager
Medlem

Min WinXP komputer nægtede at starte efter instalation af et program der fulgte med et nyt videokamera. Efterfølgende er harddisken, en 500 GB IDE Western Digital, taget ud og monteret i ekstern HD boks. Tilsluttet en komputer  står den i “Denne komputer” som tom 10 MB og i Diskhåndtering står der 465 GB, FAT 16 formatteret og I orden.

Det er ret sikkert at den ikke var FAT 16 format, før det lille videoprogram installeredes. Ikke sikker på om det kun var drivere der blev installeret.

Hvordan reddes filerne på disken?

Det lyder umiddelbart ikke som om disken har taget alvorlig skade. Problemet kan være så banalt som at få tildelt et drevbogstav til den partition, der er til stede på disken. Det gør du ved at højreklikke på Computer, vælge Administrer, og gå til Diskhåndtering. Her vil du se partitionerne på din eksterne disk. Højreklik på den og vælg Tildel/ret drevbogstav. Når du har givet den et drevbogstav, skulle drevet dukke op i Stfinder.

Hvis det ikke giver adgang til filerne, vil jeg anbefale det gratis program Recuva til at redde dem ud fra harddisken. Det kan hentes her:

http://www.piriform.com/recuva


Tvendager
Medlem

    Hej Henrik

    Desværre virker det ikke at tildele nyt drevbogstav, så der er ikke mulighed for køre recover program. De 10 MB der ses i “Denne komputer”t er nok harddiskens interne hukommelse den er tom, jeg har ikke forsøgt at skrive til den. Er det nemt at skifte printet på disken hvis det er en hardware fejl?  jeg har en disk magen til.

    De 10 MB er en meget lille partition, der ikke rummer brugerdata. Lad den ligge.

    Men en partition på 465 GB, markeret som “I orden”, burde virke. Du er velkommen til at sende et skærmskud fra Diskhåndtering, så jeg kan se, hvordan det tager sig ud. Et par skærmskud fra min maskine viser, hvad vi snakker om. Menuen i det første skærmskud kommer ved at højreklikke på disken.


    Tvendager
    Medlem

      Medsendt et skud af skærmen med et højreklik. Jeg har slettet og derefter tilføjet nyt drevbogstav, uden virkning

      Den har allerede et drevbogstav, L:

      Kig i stifinder, skriv evt. “L:” i adresselinjen. Hvad sker der, når du gør det?


      Tvendager
      Medlem

        “Ingen elementer svarede til dine søgekriterier”

        Prøv at klikke på Computer, så du kan se alle dine drev. Er der ikke et L: drev der?


        Tvendager
        Medlem

          Jo L: drevet er tom og på 10 MB

          Det bliver stadig mere mystisk. Diskhåndtering viser et L: drev på 465,76 GB – tomt.

          Prøv også at sende et skærmskud af Stifinder, der viser alle drev.


          Tvendager
          Medlem

            Det kommer her!

            Selvom det ikke var præcist, hvad jeg mente, er det klart nok. Det passer ikke sammen med det skærmskud fra Diskhåndtering, du viste mig før.

            Prøv at kigge ind i Diskhåndtering igen, og tag et nyt skærmskud. Samt et fra Stifinder, hvor du har klikket på ‘Computer’ (ikke ‘Egenskaber’), så alle drev og deres plads vises.


            Tvendager
            Medlem

              Det blev til to af diskhåndtering for at få alle diske med

              Hm, det er alligevel ikke lykkes at få hele Diskhåndtering med… For at klare det, skal du rulle ned, så du kan se de nederste diskenheder. I øjeblikket kan jeg se to diske på 1 terabyte hver, og de er åbenlyst i orden. Så er der en kortlæser, ser det ud til, den giver en masse enheder. Men L-drevet og den disk, det ligger på, er ikke vist. Mon det er samme fysiske drev som G: (Filmlager)?

              Og et tip: Tryk på Print Screen tasten for at gemme det aktuelle skærmbillede i Windows Udklipsholder, så det kan indsættes i et grafikprogram (eller Word, såmænd). Så slipper du for at bruge digitalkameraet til skærmskud.


              Tvendager
              Medlem

                Min fejl her kommer det rigtige

                OK, nu kan jeg se mystikken!

                Der er i alt fire fysiske drev, kan jeg se. Er det SATA-drev, eller er nogle af dem med de gamle, brede PATA-stik? I så fald kunne problemet være en forkert indstillet master/slave jumper.

                Jeg vil også foreslå at bruge et andet program, f.eks. EASEUS Partition Manager, til at se på drevet og rapportere dets størrelse.

                Det er så interessant, at jeg overvejer at bruge TeamViewer til at gå direkte ind på din computer for at undersøge opsætningen.

                Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.