Skal ram nu pakkes ind?

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Komputer for alles Supportteam 13 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
Mr. Markus
Medlem

Goddag
Jeg har besluttet mig for at sætte mere ram i min pc og har også fundet ud af, hvilken type (DDR2) jeg skal bruge, men når jeg søger på mærker og priser, så dukker der nogle dyre op, der ser ret store ud med takker og riller. Hvad kan de, som de almindelige, hvor man bare kan se en masse computerchips, ikke kan?

Jeg har fundet eksempler på de to typer, som du beskriver. I grunden er de ret ens – begge er 1 GB DDR2 og har derfor samme antal ben og samme antal hukommelseschips. Men den dyre er ud over printpladen med hukommelseskredsene udstyret med køleribber. Det er den, fordi ram-klodsen er beregnet til såkaldte “overclockere” – folk, der presser ydelsen i deres pc’er til mere, end den egentlig er beregnet til. Den dyre ram er også blevet udsat for en lang række test og kan følge med en meget hurtigere processor. Alt sammen noget, der kun har betydning for en hård kerne af computer-entusiaster.

Du skal blot købe den billige – i en almindelig pc skulle ram’en ikke blive så varm, at den behøver ekstra køling.

Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.