World Stamp Collector

Ikke løst
Dette emne indeholder 10 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  juuland994446 4 måneder, 2 uger siden.
Oprettet af
juuland994446
Abonnent

Bladudgave (fx 6/2017):  7/2019
Artikel / sidetal:  58
Dit spørgsmål:   Hvordan ser jeg ” My Collection “, altså de frimærker, jeg har markeret, som jeg ejer. De pågældende frimærker er nu forsvundet, når jeg forsøger at finde dem i oversigten på forsiden af programmet, men hvor bliver de af?

Med venlig hilsen

Erik Andersen


martin.haverholm
Komputer for alle

  Hej Erik

  Du kan finde din samling igen på denne måde:

  1) Åbn World Stamp Collector. Klik på “Albums” og herefter på “Start”

  2) Klik på ikonet med den gule blyant

  3) Vælg den fil, du har gemt din samling i og klik på Åbn

  4) Nu kan du se og redigere din samling igen.

   

  Jeg håber, det hjælper.

   

  Mvh,

  Martin.


  juuland994446
  Abonnent

   Hej Martin

   Tak for hurtigt svar. Når jeg følger din vejledning, kommer der et album med alle danske frimærker fra databasen.

   Det jeg har gjort er – som følge af punkt 10 i bladets artikel – at jeg i hovedmenuen har markeret 2 frimærker i My Collection i feltet Have/Used og updated hver gang. Disse 2 frimærker er nu forsvundet, når jeg blader gennem databasen med pilene forneden. Derfor er spørgsmålet, hvor jeg finder My Collection med de to frimærker, som jo burde findes uden jeg har lavet et album.

   Mvh Erik


   martin.haverholm
   Komputer for alle

    Hej Erik

    Det lyder mærkeligt. De frimærker, du har noteret som “Have/Used” burde stadig fremgå af listen med danske mærker, når du bladrer igennem dem med pilene. Den eneste forskel skulle være, at der nu er et flueben i feltet “Have/Used”.

    Der er ikke oprettet et nyt “My Collection”-album, når du sætter flueben i feltet “My Collection”, så du kan ikke umiddelbart finde dem et andet sted.

    Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor dine to frimærker forsvinder fra oversigten. Når jeg gør det samme, fremgår de stadig i den samlede oversigt. Jeg vil gerne undersøge sagen nærmere, men lige nu må jeg være dig svar skyldig.

    Mvh,

    Martin.


    juuland994446
    Abonnent

     Hej Martin

     Dit svar giver jo mening, og stemmer overens med manualen til The World Collector, som jeg har hentet på deres hjemmeside.

     Jeg har nu prøvet at tacke 2 nye frimærker, som opfører sig som de skal, men de 2 første er som sagt forsvundet fra oversigten.

     Nu har jeg så forsøgt at følge brugsanvisningen til at lave et album, men der kommer alle danske frimærker op i ruden til højre og ikke kun de to jeg nu har valgt. Er det meningen at man igen skal ind og vælge hvilke mærker man ejer for at kunne lave et album.

     Måske skulle jeg fjerne og geninstallere programmet.

     Mvh Erik


     martin.haverholm
     Komputer for alle

      Hej Erik

      Ja, jeg synes stadig, det er meget mærkeligt, at de to første frimærker er helt forsvundet. Det burde de slet ikke være.

      Jeg har på stående fod ikke noget bedre forslag end at slette og geninstallere programmet og prøve igen.

      Du skal dog være opmærksom på, at programmet ikke slettes via Windows’ indstillinger (“Tilføj eller fjern programmer”), men ved direkte at slette mappen, programmet findes i.

      Højreklik på mappen og vælg Slet:

      Held og lykke med det, og skriv endelig igen, hvis det stadig giver problemer efter geninstallationen.

      Mvh,

      Martin.


      juuland994446
      Abonnent

       Hej Martin

       Nu har jeg geninstalleret frimærkeprogrammet og det virker – jeg har markeret mine frimærker og de findes stadigvæk i databasen – så langt så godt.

       Problemet er stadigvæk at se mine mærker i en samling. Jeg fandt ud af, at der mangler et flueben i feltet “in collection” i vejledningens pkt. 2 på side 62 for at skille mine mærker ud fra databasens totale antal. Men når jeg så vil lave en PDF-fil med min samling er der kun tekst og ingen billede af de enkelte frimærker. Hvad gør jeg galt?

       Mvh Erik


       martin.haverholm
       Komputer for alle

        Nu ved jeg kun med sikkehed, at den metode, jeg har vist i guiden, virker.

        Jeg tør ikke garantere, at dette forslag vil virke, men måske, hvis du følger resten af guiden og selv tilføjer billeder som i trin 5 – punkt 11 på side 62?

         

        Mvh,

        Martin.


        juuland994446
        Abonnent

         Hej Martin

         Tak for svar. Det virker mærkeligt og besværligt, at programmet ikke overfører billeder fra databasen til PDF-filen af ens samling, men at man selv skal oploade billeder af sine mærker.

         Jeg er i min søgning på nettet faldet over programmet WorldStamp, der er let at arbejde med og gratis i basic versionen. Ved at registrere sig har man adgang til databasen, som desuden indeholder priser. Det er nemt at lave en oversigt over ens frimærker i en samling med billeder – dog ikke i det smarte PDF format. I betalingsversionen får man desuden anført værdien af ens samling.

         Mvh  Erik


         martin.haverholm
         Komputer for alle

          Hej Erik

          Jeg kender ikke det program, du har fundet, og kunne ikke lige finde det med en hurtig Google-søgning, men god fornøjelse med det 🙂


          juuland994446
          Abonnent

           Hej Martin

           Det er ikke så mærkeligt, du ikke kan finde det, for jeg har rodet rundt i navnet – det hedder http://www.stampworld.com. Gratisversionen kræver kun en registrering og er nemt at gå til – ingen downloads, alting foregår online.

           Tak for din hjælp og din tid

           Mvh Erik

           Du skal være abonnent for at skrive et indlæg