Bærbar uden installations-cd

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Komputer for alle: Redaktionen Komputer for alle: Redaktionen 10 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
Thomas W.
Medlem

 

Jeg har lige investeret i en bærbar pc, der er “født” med styresystemet Vista. I modsætning til min gamle XP-computer, hvor der fulgte en cd med til geninstallation af pc’en, er min nye bærbare leveret helt uden cd’er med software. Derfor har jeg prøvet at tage backup af Vista via Kontrolpanel, men her kan jeg kun sikkerhedskopiere almindelige fi ler – ikke selve styresystemet. Heller ikke mit virusprogram Norton vil oprette en backup af Vista. Men hvad gør jeg så, hvis computeren går ned og jeg skal geninstallere den?

 

Flere producenter lægger ikke længere installations-cd’er – eller recovery disks, som de også kaldes – ved deres computere. I stedet er der oprettet et ekstra drev på harddisken, hvor fi ler til geninstallation bliver placeret. Det er så meningen, at brugeren selv brænder fx en dvd med fi lerne til at geninstallere Windows med drivere, hvis det bliver nødvendigt. Producenten har som regel lagt et værktøj på pc’en, der kan brænde installationsdisken for dig. Værktøjet hedder gerne noget med genopretning eller recovery, og du finder det som regel i listen Alle programmer i Start-menuen

Du skal være abonnent for at skrive et indlæg