BUNDKORT

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
appleblossom9
Registreret bruger

Windows-udgave på pc’en:
Beskrivelse af problemet:


appleblossom9
Registreret bruger

    Jeg har en ældre bærebar computer – mellem 5 -8 år. Bundkort er kaput. Kan det lade sig gøre, at udskifte bundkortet selv, og kan det betale sig?

    Jeg ved, der er firmaer, der udskifte dem for en, men tror det bliver så dyrt, at jeg lige så godt kunne købe en ny.

    Jeg har taget back-up af de vigtigste filer.

    Bærebaren er en Toshiba Satellite.

    Ekstra info: på et tidspunkt, sætte jeg ekstra RAM i. Kan jeg have sat noget i, der har forårsaget kortets “død”?

    Mvh, Bob Rayce

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Hej Bob

      5-8 år er en almindelig levetid for en pc, så det overrasker mig ikke. Kvalitetsmodeller lever længere, fordi de elektriske komponenter (særligt kondensatorer) er af bedre kvalitet.

      Selv hvis du kan skaffe et originalt bundkort til præcist den model, kan jeg ikke anbefale denne hovedreparation. Det kræver nogen teknisk snilde – mere end med en traditionel stationær pc – at udskifte indholdet af en bærbar. Jeg har selv gjort noget lignende enkelte gange, men det er på basis af en del erfaring og med en værkstedsmanual ved hånden. Her, hvor du skal bruge en del penge blot på at skaffe reservedelen, er det for risikabelt til at det kan svare sig.

      Det er bedre at købe en frisk pc. Så får du en med SSD-drev, der er meget hurtigere end den mekaniske harddisk. Tastaturet er nyt, skærmen er bedre, og der er garanti på det hele.

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.