Glemt password til den gamle bærbare…

Ikke løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  gin-95df3cbfa9 1 måned, 1 uge siden.
Oprettet af
gin-95df3cbfa9
Abonnent

Windows-udgave på pc’en: Windows 10
Beskrivelse af problemet: Min mand fik sin nyeste bærbare, en Acer, i 2016 og satte den gamle Acer, som stadigvæk duede, væk. Nu er den nyeste Acer gået helt i sort, og han ville derfor starte den gamle Acer op – desværre kan han ikke huske password. Er det overhovedet muligt at få åbnet denne bærbare, uden at alt i den bliver slettet???

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Er det en adgangskode til computeren (BIOS, umiddelbart efter start), eller til Windows, der er væk?

  Hvis det er BIOS-adgangskoden, kan den nulstilles ved at fjerne computerens lille knap-batteri.

  Hvis det er til Windows, vil jeg tro at det kan klares ved at aktivere den skjulte administrator-konto. Det er lidt indviklet, så lad mig lige være sikker på, at det er Windows-adgangskoden, det handler om.


  gin-95df3cbfa9
  Abonnent

   Jeg mener, at det er til Windows og håber, at du kan give mig en løsning på at aktivere den skjulte administrator-konto.


   gin-95df3cbfa9
   Abonnent

    Du har vist ikke tid til at hjælpe mig, Henrik, og nu behøver du det ikke, idet min mand havde så svært ved at undvære en komputer, at han købte en ny. Så nu tager jeg harddisken ud af den, jeg ikke kan komme ind i, og smadrer den og smider resten af komputeren ud.

    Håber du kan hjælpe mig en anden gang.

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

     Den er svær, må jeg indrømme, for adgangskoden er der jo netop for at beskytte mod uautoriseret adgang. Så når man glemmer den og ikke har nogen metode til gendannelse, kommer man ikke lige ind.

     Der er så en anden mulighed: At afmontere harddisken, kopiere de vigtige filer ud fra den. Montere den igen og installere Windows fra bunden.

     Den brugte harddisk kan i øvrigt stadig bruges som eksternt lager.


     gin-95df3cbfa9
     Abonnent

      Tak for dit svar. Vi har her i huset en masse eksterne diske, og jeg smadrer den alligevel, idet der måske ligger nogle ting på den, som hackere måske kan bruge. Ærgerligt med alt det elektroniske, man må smide ud. Hvis jeg vidste, hvor jeg kan aflevere det til genbrug, ville jeg gøre det…..

      Den bærbare Acer fra 2016 ville nok også kunne bruges. Den kommer frem med Acers indgangsskærm og går derefter i mellemblå (altså ikke Windows blå) og virker så ikke med tastetryk overhovedet. Kan det være harddisken, der er stået af???? og  hvad kan man gøre??

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

       Genbrug? Din genbrugsplads tager gerne imod kabler, elektronik og lignende Jeg sørger naturligvis for at tømme harddisken, inden jeg kører en gammel computer derop.

       Det kan være harddisken, men reaktionen lyder lidt underlig. Hvis det var harddisken, ville jeg forvente en fejlmelding (“Kan ikke finde harddisken” eller lignende. Så det kan sagtens være indholdet af harddisken, der er problemet – at den egentlig prøver at starte Windows, men går i baglås meget hurtigt.

       Jeg foreslår at geninstallere Windows. Du kan hente en Windows installationsfil her:

       https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10

       ISO-filen skal lægges på en USB-nøgle, siden har vejledning til det. Derefter starter du computeren fra USB-nøglen, og følger instruktionerne for at installere Windows. Licenskoden bliver ikke nødvendig.


       gin-95df3cbfa9
       Abonnent

        Tak for dit svar, Henrik. Jeg vil prøve at få gang i Aceren med den mellemblå skærm ved at bruge  Windows installations filen. Hav en god dag.


        gin-95df3cbfa9
        Abonnent

         Det lykkedes desværre ikke trods flere forsøg. Den gendannede godt nok systemet – men så kom den mellemblå skærm og ingen tastetryk virkede. Men tak alligevel for dit råd.

         Du skal være abonnent for at skrive et indlæg