image til ny computer

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  lambrecht 5 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
lambrecht
Abonnent

Windows-udgave på pc’en: 10 på begge
Beskrivelse af problemet:

har købt en ny bærbar.

er der en måde, jeg kan lave et image af den gamle, så jeg får alle programmerne over på den nye – UDEN AT DER KOPIERES PROBLEMER med den gamle?

data er ikke det store problem, for alt ligger også i skyen.

tak

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Ja, men jeg vil inderligt fraråde det:

    De to computere har forskellige komponenter, så Windows har  installeret vidt forskellige drivere til dem. Og hvis du kopierer hele Windows-systemet fra den gamle til den nye, får du alle de forkerte drivere installeret i computeren. Det er en kilde til væsentlige problemer – nye problemer!

    Så lad mig svare på en anden variant: Kan man kopiere de installerede programmer?

    Nej

    Lad mig også uddybe det: Som gammel programmør kender jeg til installation af Windows-programmer, og ved at de får adgang til at lægge filer, data og indstillinger forskellige steder, som de har lyst til. Blandt andet i Registreringsdatabasen, hvor der kan ligge vigtige datapunkter på ret forskellige steder. Plus at der kan være henvisninger til filer, foldere og biblioteker, der er placeret anderledes på den nye computer.

    Og så til den sidste del af spørgsmålet, “uden at der kopieres problemer med”:

    Nej

    Det uddyber jeg også: Et af de mest besværlige problemer med programmer er, at de kan have forskellige versioner af deres hjælpebiblioteker med. Principielt bør man naturligvis bruge de nyeste og bedste, men i nogle tilfælde er programmer afhængige af at have en ældre version til rådighed. Eller værre: De har bare en ældre version med, der overskriver en nyere. Det rod har du fået ryddet op i ved at købe en frisk computer.

    Den bedste løsning er at installere programmerne på ny. Bemærk at visse programmer, blandt andet fra Adobe, skal deaktiveres for at licenserne kan overføres til den nye PC.


    lambrecht
    Abonnent

      Tak

      Regnede jeg også med. Så har installeret forfra

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.