Jeg ønsker, Computer for alle, vil give mig en vejledning til køb af ny computer

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 måneder siden.
Oprettet af
krem22
Registreret bruger

Windows-udgave på pc’en:
Min nuværende computer er en vision computer. Processor Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz. Installeret RAM 8,00 GB. Systemtype 64-bit operativsystem, x64-baseret processor. Grafikkort Nvidia® GeForce

Beskrivelse af problemet: Min 11 til 12 år gammel computer er blevet meget langsom og jeg ønsker vejledning til køb af ny computer. Pris mellem 6.000 og 10.000 kroner

Mine behov er: Alm. brug af Word, Excel, PowerPoint. Billedprogram og redigering. Video og redigering heraf. Redigerer hjemmesider. Ser TV og film i mindre omfang

Jeg benytter slet ikke spilleprogrammer/game

Jeg håber, at høre fra jer.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej

  Det er et pænt budget, du har. Det får du en rigtig god computer for.

  Det tunge punkt i din liste er videoredigering. Det gør, at jeg vil anbefale 16 GB ram.

  Du får ikke brug for noget særlig kraftigt grafikkort – det integrerede grafikkort i Intel CPU’er vil være rigtig godt til video. Fordi det har QuickSync, der gør det langt hurtigere at gemme videofiler (H.264 og H.265). Her er lidt om, hvad QuickSync er:

  https://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/quick-sync-video/quick-sync-video-general.html

  Og her er en del mere:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Video

  Hvilket fører til det næste punkt: CPU’en. Her synes jeg, at en Core i5 er tilstrækkeligt, fordi en vigtig del af det tunge arbejde (at gemme videofilen) klares af QuickSync. Det bruger jeg selv, og det passer mig fint, at jeg kan have en forholdsvis strømøkonomisk bærbar, der kan gemme video hurtigt.

  Lagerplads er et uudtømmeligt emne. Alle nye computere leveres med SSD-drev. Hvis du vil gemme store filer på computeren, skal der være plads til at montere et ekstra drev. De kan have flere terabyte data i 2½ tommes format. Hvis du bruger eksternt lager, er det ikke vigtigt.

  Jeg vi også anbefale et af de lidt dyrere mærker, som Lenovo, HP, eventuelt ASUS. De koster lidt mere i forhold til specifikationerne, men er bygget mere solidt, og vil holde flere år længere.

  Og: Hvis du finder en model fra sidste år, får du ekstra meget for pengene. Der sker ikke dramatisk nyt fra år til år, så når de har brug for at slippe af med de foregående, er der tit et godt tilbud at snuppe. Min Lenovo T480 er købt på den måde, den fik jeg til cirka 60 % af normalprisen.

  Du skal være abonnent for at skrive et indlæg