Levetid SSD harddisk

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 2 år, 6 måneder siden.
Oprettet af tips
tips
Registreret bruger

Ja det er supergodt at Komputer for alle lige kunde fortælle at man kan gå ind på fabrikkens hjemmeside    af SSD harddiske og finde et program der kan fortælle om SSD levetid og tilstand, min SSD harddisk er 3 år gammel og har kørt ca. 5000 timer, men den er stadigvæk i god stand, men se vedhæftet fil for nærmer info.

Sandisk 5000 timer Kingston ny.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Tak for det. Levetiden for SSD-drev var oprindeligt et ret stort problem, men bedre teknik og større drev har gjort den forventede levetid langt bedre end mekaniske harddiske. Et par af mine første SSD-drev svigtede, det overlevede jeg.

    En afledt effekt af den store opmærksomhed på levetiden er at producenterne er blevet meget ivrige med at analysere og dokumentere tilstand og forventet levetid. I modsætning til mekaniske harddiske er det ikke så vigtigt, hvor længe drevet har været i brug. Den vigtigste faktor er, hvor mange gange der har været skrevet til de enkelte celler. Nyere SSD-drev fordeler skrivningen jævnt uden videre. Det har dog den konsekvens, at det er næsten umuligt at gendanne slettede filer fra SSD-drev.

    I øvrigt undgår jeg de billigste SSD-drev, fordi de pakker data for tæt (fire bits per celle). Det har en kraftig negativ effekt på levetiden.

    tips
    tips
    Registreret bruger

      Jeg lærte jo og bruge en Windows XP computer i 2007 og kom på internettet, jeg har jo efterhånden haft en del forskellige computer Windows XP og Windows Vista og Windows 7 og Windows 8 og Windows 10 og det er aldrig sket for mig at en mekanisk eller SSD hardisk er brudt sammen og er blevet kaput, men jeg har jo heller ikke nogen tal for hvor mange timer de er blevet brugt og hvor mange gange der er blevet skrevet på de harddiske, men da SSD harddiske kom frem, ja da købte jeg en lille Kingston på ca. 64 GB og der installerede jeg Windows Vista på 64 bit, og den fungerer fint i et godt stykke tid, men den harddisk har jeg i år givet væk til genbrug, da den er for lille til mit brug, men måske at nogen kan bruge en SSD på 64 GB til at have lidt sikkerheds kopi eller andet.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Og jeg brugte computere, før Internettet blev sluppet løs fra universitetet 🙂

        Jeg har så set temmelig mange mekaniske harddiske give op, ikke mindst IBM “Deathstar”, som deres “Deskstar” blev kaldt. En den af dem var indenfor garanti – dem fik jeg renoveret hos IBM, og solgte i Den Blå Avis.

        tips
        tips
        Registreret bruger

          Det må jo hverer omkring 1990 at internettet kom frem, men der må jo måske have hveret noget andet før internettet og hvad var det ??????????? jeg kan huske at når at man kom ind på et kontor i en virksomhed mellem 1980 og 1990 ja det var normal at kontordamen havde en computer til og lave regnskab og løn og skrive regninger og lig, jeg arbejdet j o også på en virksomhed omkring 1984 frem til 1990 hvor at de ingeniøer som var inde på kontoret brugte computer til at beregne alt mulig, og at de også kunde lave noget i retning af noget programmer på feks disketter, og derefter kunde de komme ud på værkstedet med en diskette, og den mand som betjente en stor skæremaskine kunde sætte den diskette ind i en Esab skæremaskine og så kunde den skæremaskine skære alle mulige emner ud af store jernplader med meget stor nøjagtighed, ja skæremaskinen kunde tage jernplader der var ca. 3 meter brede og 10 eller 12 meter lange. I gamle dage var en printer nok også noget andet en i dag, ja når at de kom med et stykke papir der var printet på, ja så var der mange små huller på begge sider af papiret, som man lige kunde rykke af hvis at man var utilfreds med alle de huller, men skulle alle de huller bruges til og trække papiret frem i printeren ???????????? og var der noget andet før internette ???????? således at en kontordame feks. kunde overfører løn og at pengene automatisk gik ind medarbejdernes bankkonto.

          Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.