Min PC er efterhånden blevet noget langsom

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 1 år, 1 måned siden.
Oprettet af
user-591555
Registreret bruger

Jeg har en Lenovo PC – Z50-75. Den har en SSD harddisk på 256 GB, som er ca. halvt udnyttet. Installeret RAM 8,00 GB. 64-bit operativsystem Windows 10. Jeg har forsøgt med Ashampoo WinOptimizer uden held. PC’en er godt 6 år, og spørgsmålet er om jeg bare skal acceptere at alderen gør den langsom – eller om der kan gøres noget.

På forhånd tak for svaret.

Med venlig hilsen Hans Peter

tips
tips
Registreret bruger

  Din computer bør jo fungerer korrekt, ja ca. lige så godt som da den var ny, men for at vi kan starte fejlfindingen skal vi have mange flerer oplysninger om din computer, og det burde hverer unødvendig med et program som kan optimerer Windows i en SSD harddisk, men det kan jo hverer at du har installeret nogle programmer som modarbejder hinanden og gør computeren langsom, er der feks. installeret 2 Firewall som er aktiv er det jo en fejl. Det er også lige en god ide at du installerer gratis speccy så vi lige kan se at computeren ikke bliver overophedet og at harddisken er ca. OK og at de fleste temperaturer er højest ca. 50

  https://www.ccleaner.com/speccy

  Ja hent gratis speccy og tjek også hvor mange timer computeren har kørt, ja god ide at vi også kan se skærmskud fra speccy og hvor mange programmer som er installeret i din computer..Det er mest sansynlig at der er problemer med de programmer som er installeret i computeren, men det kan også hverer div. komponenter i computeren som er tæt på at hverer kaput, ja 6 år er jo en høj alder for en computer, men der findes jo en del computer som blive 8 år eller måske 10 år, så en rigtig god mening hvis at vi også lige ved hvor mange timer din computer har hveret i drift………..

  tips
  tips
  Registreret bruger

   Ja vi skal lige se skærmskud fra speccy fra den side med oplysninger omkring harddisken og hvor vi kan se hvor mange timer at computeren har kørt, ja se hvordan omkring min computer.


   user-591555
   Registreret bruger

    Hej igen,

    jeg håber at oplysningerne i disse 2 filer er dem du efterspørger:

    Mvh

    Hans Peter

     

     

    Vedhæftede filer:
    1. Programmer.docx
    2. Speccy.docx
    tips
    tips
    Registreret bruger

     Godt nyt, ja din computer har kun kørt i ca. 5640 timer det giver håb om at der er liv i den et godt stykke tid fremover, men ikke nogen garanti. Det ser fin ud med de programmer som der er installeret i din computer, og jeg kan ikke lige se et problem der, men omkring sikkerhed og antivirus, ja der kan jeg ikke lige se hvad at der er installeret i din computer, og hvilken sikkerhed er der i din computer ????? og hvilken antivirus ??? og Firewall ???? og andet sikkerhed ??????? og det er feks. en alvorlig fejl med 2 antivirus eller feks. 2 Firewall.  Og din SSD er jo en Samsung, ja der er jo en rigtig fin program fra Samsung som kan fortælle alt om din SSD harddisk og den kan også lave en oprydning i disken som hedder trim, jeg kan ikke påstå med 100% sikkerhed at programmet er kompatibel med lige din model SSD samsung, men prøv bare lige og hente programmet  og installerer programmet, hvis at den ikke spiller sammen med din SSD kommer der nok lige en besked under installationen at det ikke virker. Men programmet kan fortælle dig mange ting omkring din SSD, da jeg jo ikke lige har en Samsung SSD kan jeg jo ikke lige fortælle precis hvad programmet kan, men måske hjælpe dig med at få noget merer spid i din computer og måske også hvor mange timer der er liv i din SSD fremover, og meget andet.

     https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/magician/

     Ja prøv om der er hjælp i program fra Samsung Magician Software SSD

     HenrikClausen
     HenrikClausen
     Komputer for alle

      Hej Hans Peter

      Umiddelbart lyder det som en udmærket PC, der ikke er langsom i sig selv. 8 GB ram og 256 GB SSD (halvt udnyttet) er glimrende, der mangler ikke noget. Medmindre:

      Der kan være installeret et stort udvalg af baggrundsprogrammer, der fylder i hukommelsen. De tager tid at køre, og de tager hukommelse. Statusfeltet nederst til højre vil vise nogle af dem.

      Det kan man gøre noget ved. Først og fremmest ved at deaktivere dem – det skal gøres program for program – og/eller ved at montere mere ram.

      Her er en grundig guide til at få computeren til at starte hurtigere:

      https://fordelszonen.komputer.dk/computer/saadan-faar-du-din-pc-til-at-starte-lynhurtigt

      Er det ikke nok, er det på tide at give den en frisk Windows:

      https://fordelszonen.komputer.dk/computerudstyr/operativsystem/windows-10/start-windows-helt-forfra

      Der kan så også ligge noget psykologi i, hvad ‘langsomt’ egentlig er. For 10 år siden kunne det tage et minut eller to at starte Windows. Normen for god opstart er forbedret betydeligt siden! Det gælder også den første fase af opstarten, før Windows som sådan går i gang.

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.