Når computeren bipper

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Komputer for alle: Redaktionen Komputer for alle: Redaktionen 10 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
Peter Vinding
Medlem

Jeg har lige sat ekstra ram i min pc, men nu kan den ikke længere starte. Skærmen er helt sort, og den bipper kontinuerligt, lige indtil jeg slukker for computeren igen. Hvad er der galt, og hvad betyder alle de mange bip?

 

 

Når man starter en pc, så udfører den det, der hedder en Power On Self Test (POST), inden den starter Windows og andet op. Hvis skærmen er sort og du ikke hører en lyd, så er det højst sandsynligt dit bundkort eller din strømforsyning, der er defekt – bipper den, så er biplydene faktisk en kode, der fortæller dig, hvor problemet er. Men bipsekvensen er forskellig alt efter fabrikant, så du skal slå op i din manual for at fi nde ud af, hvad dine bip præcist betyder. I dit tilfælde tør jeg dog godt skyde på, at det er din nye hukommelse, der enten er defekt eller sat forkert i. Kontinuerlige bip betyder faktisk dette, hvis din maskine bruger en

AwardBIOS, som er i mange pc’er. Tag den nye ram ud, og se, om computeren så starter.

Du skal være abonnent for at skrive et indlæg