Problemer med opstart og fonts

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  olcarst 5 dage, 6 timer siden.
Oprettet af
olcarst
Abonnent

Windows-udgave på pc’en:W10
Beskrivelse af problemet: Jeg mener jeg fik en opdatering af en slags inden jeg gik på ferie, men er alligevel ikke helt sikker. Men efter jeg kom fra ferie er min opstart blevet “mærkelig”. Den starter ikke op på skrivebordet som den plejer, men  jeg får i stedet besked om at gå i bios – har prøvet at komme videre uden at gå i bios men det lykkedes ikke. I bios sker der jo en masse som ikke siger mig særlig meget, men for at komme ud skal jeg gå i Advanced Mode og når den åbner klikke på Exit og så Discard Changes og Exit. Det skal jeg så bekræfte og så åbner skrivebordet fint op. Men så opstår næste problem – for al tekst står nu med en svag næsten gennemsigtig font som er svær at læse og møj irriterende. Når jeg selv skriver ser det fint ud (dog ikke på jeres side i Forum sjovt nok),  men alle mails og hjemmesider etc. er næsten ulæselige (ihvertfald når man ikke er tyve år længere og øjnene ikke er hvad de har været!).

Hvad kan der være sket og hvad gør jeg.

Mvh

Ole Carstensen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Ole

  Hvor gammel er din computer? Det lyder som om et batteri på bundkortet er kørt dødt og skal skiftes. Det er sikkert et almindeligt knaplignende batteri. De findes i forskellige størrelse og er nemme at købe.

  Men problemerne i Windows lyder betænkelige. Jeg overvejer igen computerens alder, og særligt om harddisken kunne være slidt og bør skiftes?

  Er problemet med skrifttypen i samtlige programmer, eller blot i browseren? Du kunne prøve en anden browser, f.eks. Firefox, for at finde ud af om problemet blot er i Chrome.


  olcarst
  Abonnent

   Min pc er fra 2009, men jeg købte en ny og større harddisk i 2018.
   Hver gang jeg starter min pc op starter den med en side fra ASUS hvor jeg er nødt til at gå via bios for at komme ud på skrivebordet og det er ret omstændigt.

   Problemet med skrifttypen går igen i samtlige programmer og browsere så det er et generelt problem.
   Jeg kan huske jeg har været ude for det een gang før for lang tid siden og fandt også en måde at løse det på, men det var en anden computer med et andet styresystem og jeg kan ikke længere huske hvad det var jeg gjorde for at løse problemet desværre.

   Mvh

   Ole Carstensen

    

   Vedhæftede filer:

   Du skal være abonnent for at skrive et indlæg