Problemer med opstart og fonts

Ikke løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  olcarst 2 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
olcarst
Abonnent

Windows-udgave på pc’en:W10
Beskrivelse af problemet: Jeg mener jeg fik en opdatering af en slags inden jeg gik på ferie, men er alligevel ikke helt sikker. Men efter jeg kom fra ferie er min opstart blevet “mærkelig”. Den starter ikke op på skrivebordet som den plejer, men  jeg får i stedet besked om at gå i bios – har prøvet at komme videre uden at gå i bios men det lykkedes ikke. I bios sker der jo en masse som ikke siger mig særlig meget, men for at komme ud skal jeg gå i Advanced Mode og når den åbner klikke på Exit og så Discard Changes og Exit. Det skal jeg så bekræfte og så åbner skrivebordet fint op. Men så opstår næste problem – for al tekst står nu med en svag næsten gennemsigtig font som er svær at læse og møj irriterende. Når jeg selv skriver ser det fint ud (dog ikke på jeres side i Forum sjovt nok),  men alle mails og hjemmesider etc. er næsten ulæselige (ihvertfald når man ikke er tyve år længere og øjnene ikke er hvad de har været!).

Hvad kan der være sket og hvad gør jeg.

Mvh

Ole Carstensen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Ole

  Hvor gammel er din computer? Det lyder som om et batteri på bundkortet er kørt dødt og skal skiftes. Det er sikkert et almindeligt knaplignende batteri. De findes i forskellige størrelse og er nemme at købe.

  Men problemerne i Windows lyder betænkelige. Jeg overvejer igen computerens alder, og særligt om harddisken kunne være slidt og bør skiftes?

  Er problemet med skrifttypen i samtlige programmer, eller blot i browseren? Du kunne prøve en anden browser, f.eks. Firefox, for at finde ud af om problemet blot er i Chrome.


  olcarst
  Abonnent

   Min pc er fra 2009, men jeg købte en ny og større harddisk i 2018.
   Hver gang jeg starter min pc op starter den med en side fra ASUS hvor jeg er nødt til at gå via bios for at komme ud på skrivebordet og det er ret omstændigt.

   Problemet med skrifttypen går igen i samtlige programmer og browsere så det er et generelt problem.
   Jeg kan huske jeg har været ude for det een gang før for lang tid siden og fandt også en måde at løse det på, men det var en anden computer med et andet styresystem og jeg kan ikke længere huske hvad det var jeg gjorde for at løse problemet desværre.

   Mvh

   Ole Carstensen

    

   Vedhæftede filer:
   tips
   tips
   Registreret bruger

    Din computer er jo 12 år gammel, så en rigtig god grund til og købe en ny, men hvis at du gerne vil forsøge at fixe din computer, ja en universal måde at løse stort set alle problemer i en computer, er jo at formaterer og slette harddisken total, således at alt er væk, og så starter du forfra med at installerer Windows 10 og alle de andrer programmer, det kan jo let tage en hel dag eller merer og rep. en computer på denne måde, men jeg vil jo mene at det er det hele værd, ja så har du jo det man kan kalde for en jomfru computer.

    Vedhæftede filer:
    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

     Tips kom mig en times tid i forkøbet: Din computer er meget gammel!

     Mit gæt om at batteriet på bundkortet er defekt bekræftes af dit skærmskud. Det gamle bundkort er ikke længere i stand til at huske tid og indstillinger, og skal derfor have dem indstillet hver gang, der tændes for den.

     I dit sted ville jeg skifte til en ny computer, men uden at slette den eksisterende harddisk. I stedet kan du have et SSD-drev til Windows og programmer, og tilkoble den gamle harddisk som datalager. Så får du uden videre alle dine filer med. Programmerne skal du dog geninstallere.


     olcarst
     Abonnent

      Hej igen og tak for svar.

      Jeg har lige en ting – og jeg ved godt i tænker “fjols”, men jeg har blandet to fakturaer for pc’er fra samme leverandør sammen, og den pc som har problemet er ikke fra 2009 som jeg skrev men fra 2016!
      Men vil det ændre noget på de svar jeg fik?

      Tak og undskyld for fejlen

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

       Det er bundkortets alder, der tæller. Men 2016 er stadig fem år, og nok til at batteriet på bundkortet kan give op, som du beskriver. Det kan skiftes – og hvis bundkortet kun er fem år, er det værd at prøve.

       Jeg vil stadig anbefale at skifte til SSD. Det er som at få en ny computer!


       olcarst
       Abonnent

        Jeg har skiftet batteriet og har en SSD harddisk.
        Men jeg kom i tanke om at jeg havde læst en artikel i jeres blad 11/2021 side 20, om hvordan man får en pc til at starte lynhurtigt op. Det var en justering af ydelsen hvor man skulle skifte til bedste ydelse. Og det gjorde jeg lige inden jeg tog på ferie og havde derefter glemt det. Men da opstart tiden nu var væsentlig langsommere i stedet for hurtige, da jeg jo pludselig skulle gå via bios for at komme videre, slog det mig pludselig om det måske havde gjort noget. Så jeg har nu skiftet til bedste udseende i stedet for bedste ydelse, og nu har jeg ingen problemer. Den starter fint op – langsomt men den gør det, og mine fonte er nu igen til at læse.
        Men tak for hjælpen.

         

         

         

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.