Strømforsyning.

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
[email protected]
Abonnent

Jeg har en bærbar Pc, hvor strømforsyningen er gået død. På den står der: Input 220-230 volt, Output 18, 5 volt, 3 a, 60 w.

Jeg har også en “Universal” strømforsyning, Input 220-230 volt, forskellig Output, f.eks. 16 volt, eller 19 volt (en drejefidus), 6 a, 120 w.

Spørgsmålet er nu:   Kan jeg bruge den?

Mvh.   Teknik.

 

Se, det er jo et godt spørgsmål…

Først må jeg nævne, at HP / Compaq (det er dem, der bruger 18,5 volt) vil sige, at det er udenfor garantien at bruge uoriginale strømforsyninger.

I praksis er sagen mere pragmatisk. En forskel på ½ volt er ikke meget, og computerens strømregulator kan bestemt håndtere det. Hvis din universelle strømforsyning har et stik, der passer, er der fine chancer for at det bare virker. Din universelle strømforsyning har også tilstrækkelig kapacitet, hvilket er fint. 19 volt vil være det rigtige valg, 16 volt vil sikkert være utilstrækkeligt til at lade ordentligt, hvilket kan slide på batteriet.

Men hvis du opdager, at din bærbare bliver mere varmt end normalt, er det et faresignal, der bør få dig til at betale prisen for en ny original strømforsyning.

Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.