Hvor ligger mine mails?

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  user-445958 4 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
user-445958
Registreret bruger

Jeg har med held installeret eM Client på min computer, som bruger Windows 10. Mine mails ankommer smukt i indbakken, men jeg undrer mig over, at jeg ikke finder de tilsvarende filer (filtype .eml) noget sted i Stifinder. Bliver de mails, som hentes på serveren, ikke automatisk lagret på min harddisk? Hvis ikke – hvor findes de da?

Mvh Peter.


kaj-emil
Abonnent

    Hej Peter

    Som udgangspunkt vil eM Client læse og skrive til Serveren.

    Ønsker du, en kopi af dine mails, benyt da funktionen Eksporter den finder du ved at gå ind i Menu (øverst til venstre) og vælge Filer og Eksporter.
    Følg nu vejledningen og du kan selv vælge, hvor du vil have kopien af dine mails liggende (f.eks. på et USB-stik).

    Med venlig hilsen

    Kaj-Emil

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Lad mig uddybe Kaj-Emils udmærkede svar med lidt teknisk baggrund:

      Sagen handler mere om den teknik, man bruger til at koble sig til serveren end de enkelte postprogrammer. For 20 år siden, da vi havde langsomme, ustabile og minutafregnede internetforbindelser, var POP3 den almindelige metode til at hente post, og SMTP til at sende. De to metoder sørger for at indkommende og udgående post kopieres mellem den lokale computer og en server, så man kan hente og sende post i bundter, men ikke behøver have internetforbindelse mens man læser og skriver post.

      I dag bruger vi typisk IMAP, hvor postprogrammet blot afspejler, hvad der ligger på serveren, uden at hente en lokal kopi af hvert enkelt program. Det er den bedste metode, når internetforbindelsen er god. Alle moderne postprogrammer kan bruge IMAP, og udbyderne anbefaler at bruge det.


      user-445958
      Registreret bruger

        Tak for to gode svar.

        Venlig hilsen Peter

        Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.