Sådan opretter du et godt spørgsmål

Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Komputer for alle Komputer for alle 2 år, 10 måneder siden.
Oprettet af Komputer for alle
Komputer for alle
Komputer for alle

Når du har computerproblemer og skal have hjælp, er det vigtigt, at du beskriver problemet så præcist som muligt. Derfor vil vi bede dig overveje følgende, når du stiller et spørgsmål:

Vælg en passende kategori

Spørg os-forummet er sprængfyldt med kategorier, der dækker de forskellige områder, hvor der desværre kan opstå problemer. Det er vigtigt, at du vælger en passende kategori, da andre abonnenter dermed bedre kan finde de rette løsninger, og Komputer for alle får de rette fagfolk til at besvare dit spørgsmål. Når du har valgt kategorien trykker du på Nyt emne for at oprette et spørgsmål.

Hvis du har spørgsmål til artikler, så placér dit spørgsmål under kategorien Bladets indhold og angiv årstal, udgivelsesnummer og sidetal.

Vælg en kort, men sigende overskrift

Beskriv dit problem kort, men fyldestgørende, så andre let og hurtigt kan gennemskue dit problem. Skriv fx ’Museproblemer i Windows 7’ eller ’DVD med ridser’.

Beskriv dit problem

Beskriv så præcist som muligt dit problem – overvej følgende:

  • Hvad er det sket?
  • Hvornår er det sket?
  • Hvad har du gjort?
  • Hvad vil du opnå?

Beskriv dit it-udstyr

For at kunne hjælpe dig skal vi bruge information om det udstyr, du bruger. Fortæl os derfor hvilket operativsystem du bruger (fx Windows 7 eller 8), hvilke programmer du bruger (fx Internet Explorer, Google Chrome eller Outlook) og hvilket version du har (fx Word 2013).

For at hjælpe dig med at give os de rigtige informationer, har vi i de forskellige kategorier tilføjet specifikt it-udstyr, vi skal bruge for at kunne hjælpe dig. Husk derfor at udfylde disse punkter.

Du finder navnet på programmet i titelbaren (den øverste linje i programmet), og du kan finde versionsnummeret ved at trykke på menupunktet Hjælp og derefter Om… Hvis du er i tvivl om hvilket operativsystem, du benytter, skal du åbne startmenuen, højreklikke på Computer og vælge Egenskaber. Det kan også være relevant, at du fortæller os, om du benytter et 32-bit eller et 64-bit-system. Dette finder du under Systemtype samme sted.

Overvej om spørgsmålet allerede er stillet

Vi har i tidens løb løst knap 9.500 sager – der er derfor en stor sandsynlighed for, at du allerede nu kan finde løsningen på dit problem. Brug derfor kategorierne eller søgefunktionaliteten til at finde en mulig løsning – du kan finde en vejledning til at søge i forummet her.

God fornøjelse med forummet!

Forummet 'GODT I GANG MED SPØRG OS FORUM' er lukket for nye emner og svar.