Hvordan køber man bedst ny oplader

Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  jann1 2 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Der må være andre end mig, der har smidt mange penge efter en ny opladerenhed.

I dette tilfælde har jeg fået ødelagt ledningen til computerens opladerstik, så der lugter brændt, når jeg tilslutter den. Skal man bare gå ned i en computerbutik og bede dem hente en ny opladerenhed hjem. Mig bekendt koster dette omkring 1000 kr. Eller er der et sted på nettet, man kan bruge? Min computer er ret gammel, og opladeren er en 19V, 3.42 A med gult for enden af stillet til computeren.

Henning Rasmussen
Henning Rasmussen
Komputer for alle

  Hej Jann1,

  Det billigste er at købe en universal oplader til din bærbare. De kan købes i de fleste computerforretninger eller fx hos Batteribyen.dk. Her har jeg fx fundet en til 279 kroner:

  https://www.batteribyen.dk/stromforsyninger/230v-ac-dc/81w-notebook-stromforsyning

  Du skal blot tjekke, at volt- og amperetallet passer til din bærbare – hvilket den i mit link gør – og så selvfølgelig om de medfølgende stik passer i indgangen til din bærbare. På hjemmesiden finder du mange forskellige typer.

  Mvh Henning Rasmussen, Komputer for alle

   


  jann1
  Abonnent

   Tak – det lyder som en god ide. Men vil en universal oplader, der kan tage 19 V og har en max ampere på 6 også kunne bruges, når min gamle strømforsyning var på 3.42 A? Er amperetallet blot et spøgsmål om sikkerhed, eller skal det præcist passe?

   Henning Rasmussen
   Henning Rasmussen
   Komputer for alle

    Hej Jann1,

    De 6 ampere er det strømforsyningen maksimalt kan levere. Den kan med andre ord godt levere mindre, så den også passer til din pc.


    jann1
    Abonnent

     Mange tak. En universaloplader var løsningen.

     (jeg knne ikke finde et sted at markere bedste svar)

     Du skal være abonnent for at skrive et indlæg