Er internette meget langsom på de fleste hjemmesider, i virkligheden ???

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 uger, 5 dage siden.
Oprettet af tips
tips
Registreret bruger

Ja jeg har jo bestemt lynhurtig internet her lokalt hos mig, ja cat 7 netværkskabler og hastigheden er jo på 200 x 200 Mbps fra stofa, men det er jo normalt at det tage lang tid at hente en stor fil på 5 GB feks. hvis at jeg henter Linux mint på omkring  2 GB ja det kan jo let tage over 2 minutter, og når at Windows 10 skal have en halvårs opdatering som en gang imellem kan hverer en god stor fil, ja så kan en computer jo let stå og kører i over en halv time for at hente den opdatering, så Microsoft kører jo meget langsom ud på internettet, når at jeg har en hastighed på 200 x 200 Mbps ja det må jo betyde at jeg kan hente 1 GB på 5 sekunder,  er det ikke korrekt ????????????? og når at det tager en halv time at hente en god stor fil fra Microsoft som opdatering, ja så er hastigheden jo så langsom at den næsten er gået i stå.

tips
tips
Registreret bruger

  Jeg har lige testet Microsoft, ja jeg henter lige Windows 11 på 5 GB og det tager ca. 9 minutter og jeg burde jo let kunde hente 5 GB på højest 1 minut, hvis at Microsoft kunde komme op i fart,  er det i virkligheden salgsgas med høj hastighed og 5G på internettet ????????????????????+

  HenrikClausen
  HenrikClausen
  Komputer for alle

   Der ligger et par ting i det her, og med en vis erfaring i serverdrift vil jeg udpege det vigtigste:

   Servere har begrænset kapacitet og netværkshastighed. Måske 10.000 megabit / sekund, men begrænset. Så hvis en million brugere henter Microsoft-opdateringer på en gang, kæmper de stakkels servere og netværksforbindelser for at levere data hurtigt nok.

   Nogle servere bruger også en form for ‘rimelighedsgrænse’, hvor de kun tillader f.eks. 10 mbit/sekund for hver bruger. Andre servere har begrænset hastighed i CPU eller filsystemet, så de ikke kan levere filerne hurtigt nok til netværket.

   Dertil kommer at trafikken mellem en server, der kan stå på et andet kontinent, ned til din pc, kan være bremset af forskellige kapacitetsgrænser undervejs.

   Så konklusionen er, at din egen internetforbindelse ikke har mange muligheder for at gøre det endnu hurtigere at hente filer fra Microsoft Update eller de andre store tjenester. SpeedTest måler fra din pc til en server i nærheden, der ikke skal hente data, men sørger også for at eliminere så mange flaskehalse som muligt. Det fortæller, hvad din internetforbindelse kan klare, men ikke hvor hurtigt du kan hente data fra rigtige servere.

   Så der er grænse for, hvad det kan betale sig at investere i en superhurtig forbindelse. Der er formål, der fortjener en 1 gigabit forbindelse. Personligt er jeg tilfreds med mine 200 megabit.

   Du skal være abonnent for at skrive et indlæg