IP-adresse – hvor og hvem?

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  signesfar 3 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

IP-adresse

Jeg har fulgt jeres vejledning vedr. ormen i Facebook og er derved kommet frem til Facebooks oplysninger om, hvor jeg er og har været logget på. Det var meget overraskende. Jeg har været logget på i byer som Assens, Nørlev og Ringkøbing, hvor jeg aldrig har haft min eneste Windows-PC med. De fleste gange er det med den IP-adresse, som jeg har på min hjemadresse, men nogle gange er der brugt en anden IP-adresse.

Foregår der noget, som ikke burde ske, eller er alt mon i orden?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej

    Har du mon været i de byer, med en mobilenhed, der er logget på Facebook? Eller har du givet / udlånt en enhed til venner/familie, der har været der?

    Det ligner ikke et mønster for VPN eller andre tekniske årsager til de skiftende IP-adresser. I alle tilfælde anbefaler vi uforbeholdent at bruge Totrinsbekræftelse til Facebook og andre tjenester:

    https://www.facebook.com/help/148233965247823/

    Efter hvad jeg ved om de sorte markeder for hackertjenester, er der nogenlunde fastepriser på at hacke konti uden totrinsbekræftelse – men ikke for konti, hvor det er slået til. Det er simpelthen for svært at hacke den mekanisme.


    signesfar
    Abonnent

      Jeg har netop skiftet password til Facebook, sikret logon med totrinsbekræftelse og logget på igen. Nu kan jeg så se, at jeg er logget på et sted 126 km fra, hvor jeg bor. Det er et sted, der også i mange tidligere tilfælde har været angivet.

      1. Kan det være så uhyggeligt, at en hacker er kommet så langt ind i min computer, at alt ligger tilgængeligt?

      2. Eller er det bare sådan, at Facebook bruger tilslutningssteder, alt efter hvor det er mest praktisk?

      Derefter loggede jeg ind på min tablet, nu med totrinsbekræftelse, og kom til min Facebook-konto.

      Jeg gjorde det samme på min telefon, altså også med totrinsbekræftelse. Begge gange blev jeg logget ind det samme sted som min computer, langt fra, hvor jeg bor.

      Kan jeg nu være sikker på, at det er Facebooks login-steder, der er uventede? Ingen kan vel få fat i de bekræftelseskoder, jeg får tilsendt på telefonen?

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Med totringsbekræftelse kan du være helt sikker. Teknisk set burde jeg måske tage forbehold for, om du bruger din Facebook-konto til avanceret efterretningsarbejde, men det er nok ikke tilfældet 🙂

        De sære IP-adresser må komme fra din internetudbyders opsætning, den måde de sender trafikken rundt i landet. Du kan få et overblik over det med kommandoen tracert, den giver en liste over IP-adresser fra din computer til en given webside. Her er til eksempel min tracert til komputer.dk:

        På den måde kan du bekræfte, at login IP-adressen til Facebook optræder i din netværksforbindelse, og at der derfor er dit eget login, den kommer fra. Du kan også spørge din internetudbyder om detaljerne.


        signesfar
        Abonnent

          Igen en gang tak for gode svar!

          Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.