webbrowser

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 dage, 17 timer siden.
Oprettet af
sja1
Registreret bruger

I skriver i bladet nr.8/2020 om Edge er en sladrehank.

 

I nævner en ny browser Brave som skulle ikke sende så meget tilbage, men i skriver også om bl.a. Firefox, Chrome og Safari, men har i ikke noget nærmere om hvem der er helt fri for at sende data retur til udbryderen .

Det kunne måske også være i alle interesse at vide hvem man evt. skal bruge.

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det er et ganske kompliceret problem. Der er en glidende overgang mellem at sende data tilbage om brugsmønstre, fejl og problemer, der bruges til at videreudvikle browseren, over data til at forbedre annonceudvælgelse, til data, der udgør egentlig spionage. Og her er Brave bedst, men med lidt omtanke kan man sagtens bruge de mere kendte browseren.

    Lad mig lige advare mod Tor: Det er et ret specielt krypteret netværk, som har stor årvågenhed hos politi og efterretningstjenester. At bruge Tor vil give anledning til løftede øjenbryn hos myndighederne, og jeg har begrundet mistanke om, at de lytter med på, hvad der foregår.

    Firefox er det gode, gamle valg i browsere, og de har en del indstillinger, der minimerer trafikken tilbage til udviklerne. Alle browsere har en ‘privat’ indstilling, hvor man browser anonymt uden at gemme spor – men det har også nogle konsekvenser for, hvor bekvemt det er at bruge browseren.

    Du skal være abonnent for at skrive et indlæg