Beskyt dine filer mod ransomware……

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 måneder, 1 uge siden.
Oprettet af
johnarne
Abonnent

Jeg må hellere indrømme det fra begyndelsen: jeg er en novice inden for området, og det er årsagen til, at jeg abonnerer på jeres særdeles informative blad. Jeg har blind tillid til jer, og derfor gør jeg præcis, hvad I beder mig om. Nu til mit spørgsmål: I det nye blad – nummer 6, side 64 – er der en vejledning til beskyttelse af filer imod ransomware. Jeg fulgte vejledningen omhyggeligt og klikkede til sidst på: slå til(styret mappeadgang). Efterfølgende klikkede jeg på mit slægtsprogram LEGACY, men kunne ikke åbne det. Derimod poppede der en meddelelse op med følgende ordlyd: error opening messagte file: filen kan ikke låses! Og en anden meddelse fra Windows Security Center siger: Uautoriserede ændringer blev blokeret: styret mappeadgang blokerede C:/ Program F…/Legacy.exe fra at foretage ændringer i mappen. Jeg kan heller ikke åbne i-Tunes(mit musikbibliotek). Der popper den samme meddelse op:Uautoriserede ændringer blev blokeret: styret mappeadgang blokerede C:/ Program F…./iTunes.exe…..osv. Hvis jeg slår STYRET MAPPEADGANG fra er der ikke nogle problemer. Så kan jeg åbne begge programmer. Håber, I kan hjælpe en totalt hjælpeløs læser.
På forhånd tak.
Venlig hilsen
John Vidførle-Pedersen

 

Steffen Nielsen
Steffen Nielsen
Komputer for alle

  Kære John,

  Som jeg læser det, kunne noget tyde på at du har sat “styret mappeadgang” til at spærre for den mappe, hvor du har programmerne liggende.

  I det vindue, du når til sidst (se vedhæftede skærmskud) skal du med andre ord fravælge programmappen, som hedder noget a la C:\Program Files (x86). Så løber du ikke ind i de problemer, du nævner.

  Med venlig hilsen

  Steffen Nielsen

  Komputer for alle

  Vedhæftede filer:
  HenrikClausen
  HenrikClausen
  Komputer for alle

   Hej John

   Lad mig lige tilføje en anden måde at løse problemet, nemlig at angive Legacy (der jo er et lidt ældre program) som harmløst. Microsoft har en artikel om det her:

   https://support.microsoft.com/da-dk/help/4046851/windows-10-controlled-folder-access-windows-defender-security-center

   Her er den centrale forklaring. Den er kortfattet, og lidt upræcis:

   Du kan føje en app til listen over apps, der er sikre eller tilladte, for at forhindre, at de bliver blokeret.
   Vælg Start  > Indstillinger .
   Vælg Opdatering og sikkerhed  > Windows Defender.
   Vælg Åbn Windows Defender Security Center.
   Vælg Virus og trusselsbeskyttelse, og vælg derefter Indstillinger for Virus- og trusselsbeskyttelse.
   Slå den til eller fra under Styret mappeadgang.

   Der er en knap markeret ´+`, kaldet Tilføj en tilladt app. Det er den, du skal bruge. Klik på den, og find så frem til programfilen for Legacy.

   Jeg vedlægger et par skærmskud, der viser det.

   Du skal være abonnent for at skrive et indlæg