ny router

Løst
Dette emne indeholder 13 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  hlexa 8 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
schaug
Abonnent

gd

Jeg har en eldre sagem router fra tdc, rekkevidden trådløst er meget dårlig.

Kan jeg købe en ny router, og skifte den ud med den jeg har fået fra tdc, uden at det giver problemer?

mvh

Nilsen

 


hlexa
Registreret bruger

    Der er flere måder du kan løse problemet med dårlig WiFi rækkevidde.

    En Extender/Repeater. Den er “stand alone” – hvilket vil sige at den fanger signalet et sted tættere på din TDC router og forlænger rækkevidden, selvfølgelig afhængig af de fysiske forhold på stedet. Eneste anden bagdel er, at hastigheden halveres. De findes i flere udgaver.

    En anden måde er at anskaffe – som du selv forslår – en ny router med en kraftiger WiFi sender, som du så tilkobler en LAN port på din TDC router. Det kan gøres på flere måder:

    1. Dobbelt NAT, hvor du tilkobler den nye router fra WAN porten til en LAN port på TDC routeren. Så får du et nyt “Subnet” – et IP lokalnet “foran” den fra TDC routerens “Subnet”.

    2. Slår DHCP fra i den nye router og kobler den nye router til TDC routeren fra en af den nye routers LAN porten. Det kræver forsigtighed mht opsætningen.

     


    schaug
    Abonnent

      Gd

      takker for svar, men det var grunden ikke det jeg spurte om.

      Jeg vil gerne vide om man kun kan skifte ud tdc ruteren med en ny af bedre kvalitet og rekkevidde, og fjerne tdc ruteren helt, eller om denne er en nødvendighed for at bruge tdc bredbånd?

      mvh

      Nilsen  


      hlexa
      Registreret bruger

        Det – om du kan erstatte TDCs router med en indkøbt skal du spørge TDC om. Jeg kan ikke som Telenor kunde udskifte deres router. Derfor bruger jeg deres router som et “modem” og med min egen router tilkoblet med kabel. Det er sådan set den løsning jeg foreslår, med forskellige opsætninger.

        Der er iøvrigt en tredie mulighed, ansaffe en AP (Access Point – med WiFi radio og som tilkobles en LAN port med kabel) og koble den TDC routeren. Der bevarer man sin routers Subnet, som beskrevet i den anden mulighed under pkt 2.

        Har du check på begreber som Subnet, NAT og DHCP?

         


        schaug
        Abonnent

          gd

          Tak for svarene, jeg forstår godt hva du mener, undersøger først med TDC, derefter køber jeg en router med kvalitet, og benytter en af ovennevnte forslag, et accesspoint er jo også en mulighed, men lit usikker på hvor jeg kan få den plassert slig at signalene til de tilstødene rom blir sterke nok. I øjeblikket bruger jeg det elektriske anlæg for at overføre signalene fra routeren, jeg kunde måske bruge nettet som nu, og koble en ny router i det andre rom, men måske det er lige godt med et accesspoint for videreføring af trådløse signaler, jeg vil gerne bruge mine tablets i alle rom. Men anyway tak for hjælpen.

          mvh
          Nilsen 


          hlexa
          Registreret bruger

            Problemet med placering af udbyderens router er som regel, at den skal stå ved ens telefonstik eller fællesantennestik. Der har man fiere valg med egen router eller AP. Den bør placeres ca midt i huset/lejligheden og så højt oppe som mulig. Det vil give den bedste dækning.

            Man kan godt forbinde router/AP til sin udbyders router. Så der er mulighed for at sprede signalerne, hvis de “geografiske forhold er ugunstige.

            Bemærk, at signalet med 5 GHz ikke har samme rækkevidde som med 2,4 GHz. Til gengæld er der flere ikke overlappende kanaler på 5 GHz så der er ikke samme problem med at dele frekvensen i tæt bymæssig område som med 2,4 GHz.

             


            hlexa
            Registreret bruger

              Jeg kan lige tilføje, at i serien “Verdens bedste netværk” af Anders Daugaard i KfA nr 1-2015 til 5-2015 er det i del 1 beskrevet med illustrationer hvad du kan gøre.

              Hvis du vælger en router/AP af mærket TP-Link, som bliver brugt i serien, så pas på denne indstilling:

              http://komputer.dk/forum/tips-og-tricks-fra-laeser-til-laeser/giv-os-dine-bedste-tips/teredo-angreb-og-tp-link-routers

               PS. Iøvtigt, mange tak for anbefalingen 🙂

               


              perhansen626985
              Abonnent

                Blander mig lige

                Hvorfor bruger du ikke mulighed med homeplug som bare er til at sætte i hvilken som helst stikkontakt. Fåes både til trådløs og til brug ved krydsning af sikringsgrupper.

                vh

                PH


                schaug
                Abonnent

                  gdi

                  Homeplug kan vel ikke sende trådløst?, jeg må vel koble homepluggen til en router eller et AP?, i så tilfelle hvilken router eller AP anbefales??

                  mvh
                  Nilsen 


                  schaug
                  Abonnent

                    gdi

                    Nu har jeg købt en tp-link router Acher C7.

                    Jeg følger kfa artikel “verdens beste netværk”, kobler routeren op som vist, kører derefter den medfølgende cd installasjons disket. Men kommer ikke særlig langt, følgende besked kommer op, se bildet.

                    Hva er fejlen?
                    mvh

                    Nilsen 


                    hlexa
                    Registreret bruger

                      Og gør du så det der står du skal, clicke tilbage og checker forbindelsen?

                       


                      schaug
                      Abonnent

                        gdi

                        Jeg har tjekket forbindelsene, og den nye router er kablet fra internetporten til en lan port på den gamle router, strømstikket er naturligvis sat i, det skulle ikke være nødvendigt med flere forbindelser så vidt jeg kan forstå. internetforbindelsen på den nye router lyser og blunker (riktig nok ikke så ofte) alle lamper på den gamle router lyser som de skal.

                        mvh

                        Nilsen


                        hlexa
                        Registreret bruger

                          Så skal du checke den ip-adresse din nye router får og sørge for at den ikke uddeler ip-adresser til sine klienter på samme Subnet.

                          Hvis din udbyders router uddeler ip-adresser på f.eks 192.168.1.x, så skal din nye router være opsat til enten af få ip-adressen automatisk eller have fast ip-adresse i ovennævnte Subnet på WAN siden OG selv uddele ip-adresser på et andet Subnet, f.eks 192.168.2.x, på LAN siden.

                          Subnet Mask skal være 255.255.255.0 ved faste ip-adresser.

                           


                          schaug
                          Abonnent

                            gdi

                            Dette forstår jeg ikke særlig meget af.

                            Jeg har imidlertid fundet ud af at den trådløse forbindelse fungerer udmerket, med det opsettet jeg har nævnt tidligere, og det var hensigten med den nye router, koblet til nettet via en homeplug, derefter fungerte det slig jeg ønsket det.
                            Jeg takker ligevel for hjælpen.

                            mvh

                            Nilsen 

                            Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.