Opsætning af NAS

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
anderslf
Registreret bruger

Jeg købte for et stykke tid siden en Synology ds218j Nas. De skulle være så nemme at installere og bruge. Men jeg kan ikke finde rundt i det, ser det ud til. Den er installeret, computeren kan se den. Alt det grundlæggende er vist i orden. Men jeg kan ikke se begge hdd der er i, Ej heller se om der kører RAID. Jeg vil have den til at tage backup af mine billeder samt dokumenter fra flere specifikke mapper. Billederne vil jeg så også have backup i en cloud service af en art. Derudover skal mit tv samt sonos kunne afspille filer derfra.

Er der nogen der kan guide mig på rette vej?

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Anders

    Vi har desværre ikke nogen “NAS-skole” på vej. Det er et stort emne, men lad mig lige give et par tip:

    Når du sætter en Synology op, vil de monterede harddiske som standard køre “Synology Hybrid Raid” (SHR). Det er et udmærket system, der er lige så sikkert som almindelig RAID spejling, og mere fleksibelt i forhold til at fjerne / tilføje harddiske. Og når det er sat korrekt op, er det ikke meningen at du kan se begge harddiske fra din pc. De udgør en samlet lagerplads, som du kan bruge efter behov.

    Som standard er der en håndfuld delte mapper på en Synology. Når du ser dem i Stifinder, kan du højreklikke på en mappe, vælge “Tilknyt netværksdrev…”, og tildele et drevbogstav. Det lader alle Windows-programmer finde det delte drev.

    Hvad angår sikkerhedskopiering er der frit valg mellem alle programmer, der er ikke noget standardprogram til at kopiere til en Synology. Du kan f.eks. bruge Toucan:

    https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/backup/toucan

    Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.