Sløvt – eller helt utilgængeligt internet (wia trådløs router)

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
clackamas
Registreret bruger

Hej,

Jeg har læst en forfærdelig historie om at internetudbydere kan manipulere med vore routere (og gør det) således at den effektive hastighed falder …. med det formål at sælge mere båndbredde.

Er det rigtigt?

Samme historie fortalte at man kan købe en enhed som minder om en wifi range extender som løser- eller omgår problemet.  Samme spørgsmål:

Er det rigtigt?

Eller har jeg drømt?

Med venlig hilsen

Clackamas

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det er, så vidt jeg ved, ikke rigtigt. Heldigvis.

    En vigtig årsag til at det ikke sker er, at det er temmelig nemt at måle hastigheden. Den mest udbredte test er Ooklas, som ligger her:

    https://www.speedtest.net/

    Jeg testede min egen forbindelse for nylig, og fik en overraskelse: Den var blevet opgraderet fra 60 til 100 mbit/s! Det var da service 🙂

    Der kan så være situationer med midlertidige flaskehalse, driftsproblemer og overbelastning. Men hvis du oplever problemer, kan du køre en hurtig hastighedstest, tage et skærmskud, og sende det ind til din leverandør for at få en god forklaring. Så bør det komme i orden.

    For tiden er der en del uvederhæftige reklamer for dimser, der får WiFi og internettet til at fungerer langt, langt bedre. Min reaktion på det er at lade være med at bruge medier, der bringer underlødige reklamer – det er forbløffende udbredt. Hvis der er problemer med det trådløse net, skal det klares ved at optimere udstyret, eller købe nyt med tilstrækkelig kapacitet.


    clackamas
    Registreret bruger

      Hej Henrik,
      Tak for svaret. Jeg er gentagende gange blevet påduttet højere hastigheder de første tre måneder gratis – men derefter…. (Dansk Kabel net).

      Når jeg har målt hastigheden (med PC sluttet til Routeren via kabel) har jeg aldrig haft mere end en trediedel af det lovede.

      De sidske par dage har jeg ikke kunnet se mail, men det har vist været et Yahoo nedbrud.

      Hilsen Mogens

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Mogens

        Med en kabeltilslutning til routeren skal din hastighed være ganske tæt på det, du betaler for – forudsat naturligvis at der ikke er andre enheder, der fortærer hastigheden, f.eks. til fildeling.

        Så det er en sag, du skal tage op overfor din udbyder. Det kan jo også være, at der er en hændelig fejl på deres netværk, som alle får gavn af at få rettet.

        Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.