Speedcheck

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 1 måned siden.
Oprettet af
3787700172
Registreret bruger

Har trådløs router fra YouSee der skal give mellem 20-50 MB, men den svinger meget afhængig af belastning. Jeg har på min mobil et program der hedder speedcheck som både checker speed og gemmer data så man har en historik. Findes der et lignende program til Windows 10 PC???

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Vi har gode erfaringer med Ookla Speedtest. Den findes til alle platforme, og har historik:

    https://www.speedtest.net/apps

    Der er så nogle faktorer, der kan påvirke resultatet. Trådløst netværk er en af de vigtigste. Der er det vigtigt at det er rimelig nyt (WiFi 5), og at der ikke er noget, der blokerer forbindelsen til routeren. En afstand på et par meter er ideel. Desuden bør forbindelsen være på 5 GHz båndet, det er meget hurtigere end 2,4 GHz. Endelig er det vigtigt at sikre, at stråling fra naboers trådløse net ikke spolerer resultatet.

    Så alt i alt er det egentlig bedst at måle hastigheden med kabel, hvis det er muligt.

    En anden faktor, der kan tage toppen af farten, er VPN-forbindelser. Nu har jeg en hurtig (200 mbit/s) forbindelse, men når jeg bruger VPN, falder tophastigheden til godt 50 mbit/s. Så slå VPN fra, hvis du vil måle din internetforbindelse. Jeg vedlægger et skærmskud fra telefon og to fra pc (uden/med VPN).

    Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.