Standard router leveret af bredbånds udbydere

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
karibuni
Abonnent

Telenor og Telia leverer som standard en router af mærket Technicolor. Jeg er ikke videre tilfreds med deres trådløse dækning og hastighed. I har tit bragt artikler om testede routere. Mit spørgsmål går på om dækningen vil blive bedre, hvis jeg skifter til en af de omtalte routere? Til  orientering bor jeg i en villalejlighed. Problemet kan jo også være, at der er for mange routere på samme kanal. Så kan man skifte en bedre kanal? Jeg har fået oplyst at routerne automatisk skal skifte til en bedre kanal, hvilket ikke er tilfældet, da jeg har tjekket det.

Hastighed af up-og download afhænger både af computer og router, samt hvor meget kobber, der er i telefonledningen og afstanden til centralen, hvis du har en Dsl forbindelse. (har jeg ladet mig fortælle). Hvad kan man gøre for at forbedre denne?


KurtAmstrup
Abonnent

     

    Tag en hastighedstest her (Husk din PC skal tilsluttes direkte til dit stik med kabel – altså ikke den trådløse hastighed) :

    https://www.telenor.dk/kundeservice/drift-og-dakning/hastighed/hastighedstest/

    Svarer hastigheden til det lovede – tjek din faktura.

    Tjek igen hastigheden hvor du kører på den trådløse router.

    Download (inSSIDer 4.3.10)  https://www.techspot.com/downloads/6862-inssider4.html her kan du tjekke hvilken kanal du burger. Det kan tage lidt at downloade programmet.

    Tjek din router brugsanvisning hvordan du skifter kanal på din router. Du kan evt. søge på YouTube for at se hvoedan du gør.

    Hvis signalet er dårlig i det rum du bruger din bærbar – iPhone – iPad kan du købe en ekstender. F.eks som:

    https://www.proshop.dk/?s=extender her er flere at vælge i mellem – er du i tvivl så ring til Proshop og spørg.

    Håber at dette løser dit problem.

    Alternativt køb en god router – se test i KFA.

    Vedhæftede filer:
    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Lad mig supplere Kurts glimrende svar med et forslag om placering:

      Routeren dækker bedst, hvis den er højt placeret midt i huset.

      Hvis det stadig ikke giver tilstrækkelig dækning, kan du købe en router mere og sætte den op som supplerende adgangspunkt. Det gøres bedst ved at trække et netværkskabel til udbyderens router, og så konfigurere den nye router til ikke at give IP-adresser (slå DHCP-serveren fra). Du kan med fordel give den nye router samme netværksnavn og adgangskode som den eksisterende, så fremstår de som et enkelt netværk i hele huset.

      Og ja, udbydernes routere er i den billige ende, både hvad angår teknologier, antenner og kvalitet.

      Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.