Trådløs forbindelse er ustabil

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Komputer for alles Supportteam 14 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Michelin
Medlem

 

For nylig købte jeg en trådløs router, som jeg sluttede til vores internetforbindelse. Men trods flere ihærdige forsøg lykkedes det mig aldrig at få en stabil trådløs forbindelse til routeren. Min pc kunne godt logge ind på netværket, men efter et øjeblik blev den smidt af igen. Derfor byttede jeg routeren i forretningen, men med den nye har jeg samm problem. Jeg har sikret netværket med WPAkryptering. Kan mine problemer have noget med det at gøre?

 

Du kan forsøge at skifte kanal for dit trådløse netværk for at opnå større stabilitet.

Før du ændrer kanalen på din router, er det en god idé at installere og køre programmet NetStumbler http://www.netstumbler.com/.

Du skal være koblet på netværket.

I din internetbrowser skriver du IP-adressen til routeren – fx 192.168.1.1 – og logger ind.

Vælg menupunktet for indstilling af det trådløse netværk – her hedder punktet Wireless Settings (Trådløse indstillinger).

Klik på pilen ved siden af feltet Channel (Kanal), og vælg en anden kanal på listen.

Tryk på Apply (Gem) for at gemme ændringen.

Andre forhold som afstanden mellem pc og router og kanalen, som routeren er indstillet til at sende på, har også betydning for, hvor godt netværket fungerer. Med hensyn til afstanden skal du normalt ikke regne med tilstrækkelig dækning længere væk end cirka 15-20 meter fra routeren, og bedst dækning opnår du, hvis routeren er placeret højt. Sørg i øvrigt for, at routeren ikke står lige ved siden af andre apparater med radiosendere – som fx en trådløs telefon. 

Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.