Vekslende IP adresser får et program til at gå ned

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 7 måneder, 1 uge siden.
Oprettet af
helga57knudsen
Abonnent

Jeg bruger et program til at registrere løbere, men det lukker hele tiden ned med fejlkode Time out.

På forespørgsel får jeg oplyst at det må være fordi min router hele tiden giver mig ny IP adresse, hvilket jeg har konstateret er rigtigt at den gør. Jeg har forsøgt med kablet forbindelse, men det trådløse går hele tiden på og overtager. Jeg har lige fået ny udbyder og har i øjeblikket 2 routere – de fungerer begge.

Hvordan kan jeg få afprøvet med fast kabling og/fastholde IP adressen, så programmet ikke går ned.

HIlsen Helga Knudsen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Helga

  Din router har sandsynligvis mulighed for at tildele en “Statisk IP” adresse til computeren. Prøv at gå ind i dens Administrationssider og se efter den mulighed. Hvis du får brug for hjælp til at holde rede på detaljerne, må du meget gerne vedlægge et par skærmskud.


  helga57knudsen
  Abonnent

   Hej Henrik

   Det ser ud til at der er gebyr på fast IP på den nye router fra Bornfiber, så jeg forsøger med med Asus router.

   Har forsøgt at tage kopi af den mulige side, der skal ændres. Først som den står med automatisk IP, og derefter ved ændring til statisk IP, men der kommer fejl med ukendt IP. Skal jeg vælge en IP selv (sidste 2 eller 3 cifre eller skal jeg måske bare vælge den sidste jeg kan se under de tilkoblede enheder.  Her hvor jeg så på oversigten, brugt min bærbare 57 til sidst.

   Hilsen Helga


   helga57knudsen
   Abonnent

    Fik ikke lige sendt kopi af siden med.

    Vedhæftede filer:
    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

     Tak for det udmærkede skærmskud – og jeg må lige rette to misforståelser:

     1) Man kan ganske rigtigt få en statisk IP-adresse fra sin udbyder, og det er normalt, at der koster et gebyr. Den slags er mest til dem, der driver en internetserver hjemmefra – det er jo ikke tilfældet her.

     2) Og jeg kom til at sige ’statisk’, hvor jeg burde have sagt ‘manuel’. Der er en teknisk forskel mellem de to. Manuel tildeling vil sikre at routeren altid giver din PC den samme IP-adresse. Det er beskrevet i punkt 8 på side 61 i routerens manual. Der står:

     Your wireless router can also manually assign IP addresses to devices on the network. On the Enable Manual Assignment field, choose Yes to assign an IP address to a specific MAC address on the network.

     MAC adressen er et fast tal, der er tilknyttet computerens netkort. Jeg vil tro at routeren allerede har aflæst det tal og indsat det i listen.

     Du skal være abonnent for at skrive et indlæg