Billeder bliver lyserøde

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 11 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
harritsø
Abonnent

Jeg har en udmærket ældre Epson Photoprinter. Problemet er, at billederne på fotopapir efter et par år bliver lyserøde. Er det generelt for hjemmeprintede billeder eller er det på grund af uoriginalt blæk eller hvad?

Er løsningen en ny printer?

tips
tips
Registreret bruger

    Årsagen til at foto print falmer kan hverer mange, og både papir og blæk har jo en betydning.

    Det må nok siges at hverer ganske vanskeligt at give dig et korrekt svar, om der lige precis er noget galt med lige det blæk og papir som du har brugt.

    Jeg har feks. 5 år gamle foto print som fortsat er ganske pæne, og lavet med uoriginal blæk, men de har ligget i en skrivebordsskuffe.

     

    Men helt precis er der også et sammenspil mellem papir og blæk, og jeg har prøvet noget uoriginal papir, og i den tilfælde var det helt tydeligt, at papiret var ubrugeligt.

     

    Men hvis at du vil have nogle foto med lang levetid og holdbarhed, så gå ned til din fotohandler, og det er nok også det billigste.

     

    Hvis du vil printe foto i en meget god kvalitet, med original blæk og papir, fra en mærkevarer producent, ja så har de jo også en god holdbarhed, men betydelig mere kostbar end hos din fotohandler.

     

     


    harritsø
    Abonnent

      Tak for svaret

      Problemet er nok, at de hænger på en opslagstavle. Det er mest billeder lavet i publisher, så jeg kan ikke gå til en fotohandler med dem.

       

      Det er desværre et kendt fænomen, billeder falmer. Der er meget stor forskel mellem forskellige blæktyper, og som regel er originalt blæk betydeligt bedre. Komputer for alle har testet sagen grundigt for et par år tilbage. Sollyset gør også en stor forskel.

      Selvom billederne er lavet i Publisher, kan de sagtens gemmes så de kan udskrives hos fotohandleren. Det bedste resultat får du, hvis fotohandleren kan modtage en PDF-fil, så bruger du blot CutePDF Writer til at gemme dem med.

      tips
      tips
      Registreret bruger

        For ikke så længe siden købte jeg en farver laser printer, og print med en laser printer er noget anderledes og se på, og jeg tror at laser print er noget mere holdbar end blækprint så at det ikke falmer, og er printet med Xerox Phaser 6000

         

        Jeg har lavet flerer forskellige ting i grafik og tekst, og hængt det op udendørs, så det får fuld x sol og syner fint indtil viderer.

         

        Udskrift af farverfoto er ikke helt så pæne som bedste blækprint, men jeg har lavet foto på almindelig papir med laser printer, og kvaliteten er noget bedrer end de foto der i avisen, så ret udmærket til så mange ting.

         

                                                                                     ..Forum..

        tips
        tips
        Registreret bruger

          Betydelig merer holdbar med laserprinter, og det falmer ikke, meget bedrer holdbarhed…………………………..

          Forummet 'PRINTERE' er lukket for nye emner og svar.