Papirvalg

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 12 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
mj7
Medlem

Papirvalg

Kære testere – kan I hjælpe med et problem, som vist nok mange har …

Jeg underviser pensionister i ”Word udvidet” – og der laves interessante dokumenter. Men når der så skal udprintes, opstår der problemer: hvilket papir skal man vælge til fx en folder med print på begge sider – tekst & billede???

Canon meddeler fx, at de ikke kan tilbyde papir til dobbeltsidet print – men det kan fx HP – problemet er så, at når man skal vælge en printerindstilling på sin Canon-printer (jeg har selv en Pixma ip 4600) – så er man på Herrens mark.

Hvis I vil gøre mange folk meget glade – så kunne I lave en nøgle til printerindstillinger og papirvalg.

Mange hilsener og tak for et ret godt magasin!

Mogens Jensen, Allerød

tips
tips
Registreret bruger

                     Papir valg er vel let nok, eller hvad ???????????

     

    Hvis at vi køber almindelig A4 papir i økonomi udgave, ja det er jo forholdsvis tynd papir, og selv kraftig skrift kan jo tydelig ses på bagsiden, og det går slet ikke med foto, hvis at vi skal printe på begge sider.

     

    Men gå ind i en velassorteret boghandel, hvor at de har mange forskellige papir kvaliteter og foretræk en mellem svær papirkvalitet, og spørg personalet og få gode råd om de kvaliteter som at de lægger inde med, og husk at tykkelsen regnes i gram pr. m2.

     

    Hvis at du også tænker på computerprogrammer til at lave et hæfte med i A5 kan jeg anbefale Adobe Reader som super godt, ja du skal have emnet liggende i PDF format, og så kan du indstille at den skal printe emnet som en hæfte, særdeles god ide hvis du vil lave en folder hvor du falser den på midten til en 4 sidet hæfte feks.

     

    Og når at du har emnet til og ligge i et andet format, skal du jo bruge cute PDF printer så du lige kan lave emnet om til PDF. findes på K.F.A. cd-rom

     

    Jeg har da prøvet at lave en hæfte på ca. 60 sider i A5 og det gik fint, men det er nærmest en grum historie med hensyn til alle de gange at papiret skal vendes, men hvor at der er en vilje er der jo også en vej.

     

    Og PDF fungerer jo med alle fabrikater af printer, også canon.


    mj7
    Medlem

      Tak for svar – jeg har også lavet en del “bøger” i Word, der jo har en funktion, hvor alle a-sider skrives ud, hvorefter hele bunken vendes, og alle b-sider skrives ud. Men mit problem er jo, hvad jeg skal indstille min Canonprinter til, hvis jeg har købt fx hp-papir eller Relief eller canvas osv (og jeg har snakket med vores lokale boghandler…)

      KH mj

      tips
      tips
      Registreret bruger

        Når du bruger ganske almindelig papir, og ligegyldigt hvilken fabrikat at det er, ja så skal canon maskinen jo indstilles til = almindelig papir.

         

        Hvis at du bruger uoriginal foto papir, skal canon jo indstilles til = andet fotopapir.

         

        Og naturligvis hvis at du bruger original canon fotopapir, skal maskinen indstilles til samme navn som papiret

         

         

        Forummet 'PRINTERE' er lukket for nye emner og svar.