Åben dokumenter

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
smiley-74
Abonnent

Hjæææælp….Min pc åbner dokumenter i Word, og jeg vil gerne have de skal åbnes i LibreOffice. Hvordan gør jeg det. Jeg har prøvet at søge, men man skal åbenbart være meget specifik i sit ordvalg, for jeg fandt ikke noget brugbart.


kaj-emil
Abonnent

    Hej smiley-74

    Rigtig, Rigtig godt spørgsmål du stiller. Det er på et af de punkter, hvor det kan være yderst svært, at forstå hvad Microsoft mener.

    Jeg har på min computer installeret 3 programmer (OpenOffice Tekstdokument, TextMaker og LibreOffice Writer), der alle understøtter filtypen .docx.

    Hvis jeg vil åbne et dokument at filtypen .docx direkte, kan jeg gøre det med programmerne TextMaker og LibreOffice Writer men ikke med OpenOffice, der må jeg gå ind i programmet og derefter åbne .docx filen.

    Det mest nærliggende vil være, at åbne Indstillinger (Wintast+i) og derefter vælge Apps og Standardapps og rulle ned til Vælg standardapps efter filtype og billedet her fremkommer: (Bemærk: at der er et ikon uden navn og LibreOffice og OpenOffice fremkommer ikke?? ihvertfald ikke noget der kan bruges):

    En anden mulighed er i Stifinder, at mærke filen (skal lyse op) af typen .docx højreklik på den, vælg Åbn med og Vælg en anden app.
    Billedet her fremkommer, og som det ses kan LibreOffice sættes som et fast program til at åbne filer af typen .docx, men ikke OpenOffice?.

    Med venlig hilsen

    Kaj-Emil


    smiley-74
    Abonnent

      Jeg har INGEN anelse om hvad du mener. Jeg vil bare have at mine dokumenter åbner i LibreOffice og ikke i word. Jeg ved der er et sted, hvor man kan sætte flueben i hvilket program man vil benytte, men det kan jeg ikke finde.


      kaj-emil
      Abonnent

        Det var ærgerligt, jeg prøver igen.

        Gå ind i Stifinder (Wintast+e) og find en fil af den filtype, du for eftertiden automatisk vil have åbnet i LibreOffice Writer.
        Højreklik på filen, gå ned til Åbn med og venstreklik på Vælg en anden app.
        Se billedet:

        Billedet nedenunder fremkommer:
        Vælg LibreOffice Writer.
        Sæt flueben ved Brug altid denne app til at åbne .docx-filer.
        Venstreklik på OK.
        Filer af filtypen .docx vil herefter automatisk blive åbnet af LibreOffice Writer, ønsker du, at andre filtyper også automatisk skal åbnes af LibreOffice (som f.eks .doc), gentages processen.

        Med venlig hilsen

        Kaj-Emil

        HenrikClausen
        HenrikClausen
        Komputer for alle

          Lad mig tilføje en anden måde at løse problemet:

          • I Windows’ søgefelt skriver du Standardapps, og starter den app.
          • Rul ned til Vælg standardsapps efter filtype og vælg det. Det varer lidt tid at opbygge den liste.
          • Rul ned (langt!) til den dokumenttype (.doc, .docx), du vil skifte standardapp for.
          • Vælg den app, der vises ved filtypen. Det giver en menu, hvor du vælger en anden (LibreOffice).

          Jeg vedlægger en håndfuld skærmskud, der viser processen.

          Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.